Lentis biedt geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg én ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Onlangs is besloten het huidige concern te ontvlechten.
De zorgonderdelen van het Lentis concern– Lentis GGz en Dignis – worden zelfstandig, maar blijven met elkaar samenwerken. FPC van Mesdag is al in 2020 losgemaakt uit het Lentis Concern. Door de ontvlechting krijgen de onderdelen meer ruimte voor focus op het eigen zorgproces en de eigen maatschappelijke opdracht. Dignis en Lentis GGz worden uiteindelijk zelfstandige stichtingen met een eigen bestuur en toezicht. Zo ontstaan wendbare organisaties, die snel kunnen inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en in de markt. Via verschillende samenwerkingsverbanden kunnen de organisaties met elkaar verbonden blijven.

Het Lid RvT met profiel bedrijfsvoering V&V maakt onderdeel uit van de Raad van Toezicht van Bestuursstichting Lentis. Bestuursstichting Lentis bestuurt de onderliggende stichtingen Lentis
Maatschappelijke Onderneming (Lentis GGz) en Dignis. Momenteel vindt het proces van ontvlechting plaats. Naar verwachting zijn Lentis GGz en Dignis met ingang van 1-1-2023 zelfstandige stichtingen met elk hun eigen Raad van Bestuur en Raad van Toezicht.

Profiel Bedrijfsvoering VVT

De Raad van Toezicht is op zoek naar een kandidaat met een achtergrond in de financiën/bedrijfsvoering met:

  • Ruime ervaring in financiële eindverantwoordelijkheid
  • Ruime bedrijfseconomische ervaring en kennis met oog voor het verhaal achter de cijfers
  • Ervaring met toezicht houden.
  • Kennis en ervaring van financiële stromen in de zorg is een pré
  • Ervaring met/ kennis van ICT/ informatiemanagement is een pré.

Verdere profielseisen, takenomschrijving en meer informatie lees je in het volledige functieprofiel. Lees hier het volledige functieprofiel

Geïnteresseerd?

Indien u geïnteresseerd bent, ontvangt BeljonWesterterp graag uw cv en motivatiebrief. Voor vragen kunt u contact opnemen met:Renate van der Zijl, Regiodirecteur via: 06-53309186 of renate.vanderzijl@beljonwesterterp.nl.

Solliciteer direct