“De patiënt heeft echt iets aan wat je doet.” Savannah Groenhout heeft haar master Klinische Psychologie sinds juli 2017 op zak en is sindsdien werkzaam bij Lentis als psycholoog. “Ik werk in twee verschillende teams, hierdoor leer ik veel nieuwe dingen en ontwikkel ik mijzelf weer verder.” Op dit moment is ze twee dagen werkzaam bij Team 1 (ADHD, Seksuologie en Psyche & Somatiek) en twee dagen bij Team Angst en Dwang. ‘Ik werk half om half, dat vind ik heel erg leuk!”

Heb je ook een voorkeur voor een team?

“Mijn voorkeur ligt bij team Angst en Dwang, Binnen dit team ben ik begonnen met een afstudeerstage. Ik vind de problematiek erg interessant en je kunt goed met humor werken. Ik denk dat je, door angst met humor te benaderen, je patiënten realistischer naar hun angsten laat kijken. Ze beseffen dat hun angst niet realistisch is, hoewel het vaak wel zo voelt. Aan de andere kant, in Team 1 leer ik veel nieuwe dingen. Ontwikkelingsproblematiek vraagt om uitgebreide diagnostiek, je kunt niet zomaar iemand met ADHD diagnosticeren. Binnen Team 1 zijn er collega’s met veel kennis over diagnostiek. Het is fijn om met hen samen te werken en van hen te leren.”

 Je werkt hier sinds kort, wat trok je aan om bij Lentis te gaan werken?

“Het is natuurlijk één van de grootste zorgaanbieders in het noorden en er zijn veel ontwikkelingsmogelijkheden. Dit wist ik omdat ik dit tijdens mijn studie van studiegenoten meekreeg. Tijdens mijn studie heb ik vrijwillig op verschillende plekken meegelopen en liep ik uit interesse bijvoorbeeld mee binnen de forensische volwassenpsychiatrie. In mijn stageperiode bij Lentis keek ik al naar veel verschillende vacatures en de vacature bij angst en dwang sprak mij toen enorm aan. Het geleerde vanuit de studie in de praktijk kunnen brengen binnen een team vol expertise, dat is natuurlijk super! Tijdens mijn stage voelde ik mij al snel op mijn plek en had ik niet de neiging om verder te kijken. Als het goed is, is het soms ook gewoon goed. Zolang ik maar het idee heb dat ik nog genoeg uitdaging ervaar, dan zit ik hier wel goed!”