Nynke de Boer begon in 1998 aan de opleiding HBO Verpleegkundige (HBO-V), met de intentie om in het ziekenhuis te gaan werken. Tijdens haar stage bij GGZ Drenthe is ze haar hart verloren aan de psychiatrie. “Heel vaak worden cliënten in de psychiatrie gezien als de meest kwetsbare mensen in de maatschappij. ik vind mensen die wat van het leven kunnen maken terwijl er zo’n chronische ziekte in hun leven speelt heel erg krachtig.” Nynke is 15 jaar geleden begonnen bij Lentis als verpleegkundige in Winschoten. Ze werkt nu als teamleider van de FACT teams NoordWest en Oost in Groningen.

Kun je iets vertellen over je loopbaan?

“Ik wilde altijd medicijnen studeren, tot ik erachter kwam dat het vier jaar zou duren voor ik een patiënt zou zien en nog langer voor ik ook maar een specialisatie zou hebben. Toen haakte ik wat af en ben ik overgestapt naar het HBO-V. Na mijn studie heb ik via het uitzendbureau op verschillende plekken gewerkt. Uiteindelijk kwam ik bij de Kliniek in Winschoten terecht. Hier heb ik 5 jaar op de gesloten afdeling gewerkt als verpleegkundige. Toen wees een collega mij op de vacature voor teamleider voor de afdeling psychose die vrij kwam. Als 26 jarige dacht ik toen moet ik niet nog wat langer als verpleegkundige aan het werk? Ik ging daar over praten met andere collega’s en thuis. Veel meer mensen gaven aan dat ze het een goed idee vonden, dus ik heb gesolliciteerd. Met 12 bedden en een goedlopend team van 10 collega’s was de Psychoseafdeling een goede opstart. Ik heb toen 5 jaar bij FACT Winschoten gewerkt in het ambulante team en daarna ben ik naar Groningen gegaan. Daar ben ik begonnen als teamleider van FACT Noordwest en Wonen. Ondertussen ben ik geen teamleider meer van wonen, maar van een tweede FACT team in de stad Groningen.“

Je bent als verpleegkundige begonnen. Mis je in je rol als teamleider het contact met cliënten ook?

“Het team van wonen is ook hier in Paddepoel gehuisvest. Vanuit de woonvorm had ik veel contact met cliënten. Bij de bewonersvergaderingen kom ik wel altijd weer dichterbij de drijfveer van hier is waar ik het uiteindelijk voor doe. Ik geloof erin dat gelukkige medewerkers veel betere zorg bieden dan ongelukkige medewerkers. Als teamleider probeer ik mijn medewerkers dusdanig te faciliteren en in hun kracht te zetten zodat ze de best mogelijke zorg kunnen bieden aan cliënten. De voldoening zit voor mij nu meer in het helpen bij persoonlijke groei van medewerkers en cliënten.”

Wat vind jij het leukste aan je werk?

“Ik hou ervan om verbinding met mensen te hebben. Of dit nou binnen een team, of binnen Lentis als organisatie is. Ook vind ik het leuk om met een stukje strategie, beleid, training, coaching en persoonlijke groei en ontwikkeling bezig te zijn. Ik vind het niet zo interessant om bijvoorbeeld alleen met strategie of alleen met beleid bezig te zijn. In mijn baan vallen al die dingen samen en dat vind ik leuk. Eén op één contact met iemand maken is de kern van mijn werk. Als ik echt contact heb en verbinding maak, dan heb ik het het meeste naar mijn zin.”