“Ik werk als managementassistente voor de manager HR. In 1997 ben ik bij een van de voorgangers van Lentis begonnen als medisch secretaresse in de kliniek voor ouderen in Zuidlaren.” Gonda Bakker woont en werkt in het pittoreske Zuidlaren, een bruisend dorp midden in Drenthe. “Ik ga nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk!”

Waarom heb je gekozen voor dit vak?

“Ik ben een tijdje assistente personeelszaken geweest, toen het voormalige hoofd P&O en zijn secretaresse beiden met pensioen gingen heb ik gesolliciteerd op de functie van secretaresse P&O en werd ik aangenomen. Tegenwoordig heet het hoofd P&O manager HR. Mijn werk is heel afwisselend. Ik vind secretariaatswerk heel erg leuk en ik zou met niemand anders willen ruilen.”

Dat is mooi om te horen! Hoe ziet een werkdag er voor jou eigenlijk uit?

“ ’s Ochtends check ik de mail van de manager zodat ik op de hoogte ben van wat er speelt. Dan bekijk ik mijn eigen mail, hier zitten vaak vragen tussen die niet voor mij bestemd zijn, die speel ik dan door naar de juiste persoon. Soms heb je dringende zaken, zoals nu moet ik afspraken met de Bonden plannen, daar moet ik prioriteit aan geven. Ook de HR Business Partners en HR Adviseurs vragen mij regelmatig om afspraken te plannen. De HR Business Partners zijn de gesprekspartners voor de directies van de zorggroepen en diensten als het gaat om strategische vraagstukken, centrale HR thema’s en organisatiewijzigingen. De HR Business Partner vormt een team met HR Adviseurs en HR Assistenten. Ik heb een drukke baan maar dat vind ik juist heel fijn.”