Van fysiotherapeut naar manager acute zorg bij Lentis. “Net als in de revalidatie is in de acute zorg herstelgericht werken erg belangrijk.” Zegt Erik de Jong, manager acute zorg, hij werkt sinds maart  2018 bij Lentis. Als geboren en getogen Groninger staat hij met zijn werk midden in de maatschappij. “Ik ervaar Lentis als een veelzijdige organisatie die medewerkers heel veel te bieden heeft.” En niet alleen Lentis, maar ook Groningen heeft veel te bieden volgens Erik.

Je werkt sinds kort bij Lentis. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Ik vind het heel leuk! Ik kende Lentis vanuit mijn netwerk doordat ik hiervoor ook bij een GGZ instelling heb gewerkt, dus ik wist wel ongeveer in wat voor werkveld ik terecht kwam.” Zegt Erik. “Van origine ben ik fysiotherapeut. Ik heb jarenlang in de sportwereld gewerkt bij een voetbalclub in Duitsland. Toen ik weer terug in Nederland kwam ben ik via het werken in het onderwijs leidinggevende geworden van verschillende verpleeghuizen. De afgelopen tien jaar heb ik gewerkt als manager voor het Martini Ziekenhuis, Treant en GGZ Friesland.”

Waarom heb je de switch gemaakt naar de GGZ?

“Ik wilde niet langer leiding geven aan beroepsgenoten, ik wilde naar een veelzijdig werkveld gaan dat midden in de maatschappij staat en dat was voor mij de GGZ. Toen ben ik dus manager geworden bij GGZ Friesland. Daar deed ik ongeveer hetzelfde als wat ik hier nu doe. Dit heb ik daar ongeveer 6.5 jaar gedaan.”

Heb je een bepaalde afdeling of doelgroep waar je meer mee hebt dan met andere afdelingen?

“Ik ben nu manager voor de acute zorg, deze cliënten komen voor het eerst met de GGZ in aanraking of zijn in crisis. Mij spreekt dat heel erg aan omdat er heel veel dynamiek in zit, het is kortdurende zorg, het is acuut dus geen dag is gelijk. Dat vind ik leuk en daar zoek ik ook de uitdaging in. Dat vond ik zelf ook het leukste aan mijn voorgaande banen, dat er veel dynamiek in zat. Ik ben niet iemand voor een woonafdeling, dat vind ik een beetje saai.”