Voor de afdeling Voortgezette Klinische Behandelingen zijn wij per augustus op zoek naar een verzorgende IG.  De locatie gaat een nieuwe afdeling openen met 8 extra bedden en verwelkomt jou hierom graag binnen het team. Als verzorgende IG:

 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare en interessante doelgroep in een bijzondere omgeving;
 • werk je in een hecht team en met verschillende disciplines en afwisselende werkzaamheden;
 • krijg je volop kansen om je te ontwikkelen en te groeien.

Daarom is de Voorgezette Klinische Behandelingen de plek voor jou!

De afdeling waar jij komt te werken, de Voortgezette Klinische Behandelafdeling (VKB), is onderdeel van het cluster ouderenpsychiatrie. Hier wordt zorggedragen voor cliënten met een combinatie van somatische- en psychiatrische problematieken. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de behoeften en mogelijkheden van de individuele cliënt. Hierbij worden de richtlijnen van Actief herstellen in de Triade (ART), de herstel ondersteunende ouderenpsychiatrie (HoOP) en de individuele rehabilitatie benadering (IRB) gevolgd. Er zijn inmiddels 41 bedden verspreid over 4 afdelingen.

Een toekomstige collega over het VKB: "Wil je werken in een gezellig en dynamisch team met collega's van verschillende leeftijden, dan ben je van harte welkom. De dag start met de ADL, er zijn cliënten die mobiel zijn maar ook rolstoelafhankelijk. We hebben activiteitenbegeleiders in huis om onze cliënten een actieve en leuke dag te bezorgen. In het werk is creativiteit en flexibiliteit nodig en is een flinke dosis humor ook erg belangrijk. Wij werken binnen de VKB in een hecht team.

Leer hier meer over de VKB.

Wat ga je doen?

 • Je begeleidt, stimuleert, activeert en ondersteunt cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijke en dagelijkse ADL-activiteiten. Hierbij stimuleer je de zelfredzaamheid.
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen conform het BIG-beleid.
 • Je controleert en verstrekt medicatie conform het zorgplan.
 • Je helpt leerlingen bij hun ontwikkelen door het overdragen van jouw kennis.
 • Je observeert en rapporteert over de lichamelijke en psychische toestand van de cliënten.

“Als ik oudere mensen help met een goede oude dag, heb ik een goede dag.”

Mirjam Admiraal, agogisch begeleider in Stadskanaal aan Lentis Maarsheerd en in Groningen bij het Hamrikheem, werkt zo’n 20 jaar bij…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 34 of FWG 35 volgens de cao GGZ ( € 2.272 -  € 3.218 bij een 36-urige werkweek). Je wordt benoemd in de functie van verzorgende. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

We vinden het belangrijk dat je liefdevolle zorg verleent, begripvol bent en contact maakt met je cliënten. Tegelijkertijd weet je wat aanpakken is, omdat er in de ochtenden pieken zijn in de meer fysieke werkzaamheden door het verlenen van adl zorg. Ook ben je communicatief sterk en kan je omgaan met weerstand en soms ook agressie. Je houdt je hoofd koel en kan de rust bewaren.

Verder heb je:

 • Een diploma verzorgende IG;
 • kennis op het gebied van psychiatrische problematiek of wilt dit leren;
 • kennis op het gebied van psychofarmaca of de bereidheid je in hierin te verdiepen;
 • de bereidheid om wisselende diensten te draaien;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! met Marjolein Hoolsema, teamleider VKB, via 06 - 82083506. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor 24 juni 2024. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken staan voor maandag 1 juli gepland, houdt hier alvast rekening mee.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!