Ga snel naar
Verzorgende IG Gerontopsychiatrie
- De Enk
- Zuidlaren
- Parttime: 20 – 32 uur (in overleg)
- € 2266,72 – € 3025,81 – FWG 35 – Cao VVT
- Vast contract
Jouw toekomstige collega over het team
Heidi, verzorgende ig: ” de Veenstraat is een bijzondere en onderscheidende afdeling om op te werken. Het werken met de doelgroep gerontopsychiatrie is heel anders dan op een pg of somatiek afdeling. Er wordt indien nodig hulp, ondersteuning en begeleiding geboden bij ADL-activiteiten, maar we richten ons voornamelijk op structuur en welzijn. Zo hebben de bewoners elke dag dagbesteding en is er in de avond een wisselend aanbod aan activiteiten, o.a Goud van Oud muziek op de dinsdag. Er is veel mogelijk binnen de kaders, zoals het maken van een wandeling of even het dorp in voor een boodschap. Ieder werkt op de eigen huiskamer, maar we kunnen als collega’s altijd bijspringen en hebben als afdeling gezamenlijk overleg.
Als verzorgende ig gerontopsychiatrie
- maak je het verschil voor kwetsbare volwassenen en ouderen met de ziekte van Korsakov, niet-aangeboren hersenletsel of een psychiatrische stoornis;
- werk je lange diensten van 8 uur;
- ben je gericht op het gedrag van de bewoners, met daarbij veel aandacht voor de belevingswereld en eigen leefstijl.
Daarom is Dignis de plek voor jou
De Enk is een moderne locatie en bevindt zich in een bosrijke omgeving in Zuidlaren. Rondom het huis zijn speciaal voor de bewoners tuinen aangelegd en is er een groot dakterras. De locatie is onderverdeeld in 4 afdelingen/straten, waarbij 3 afdelingen pg en 1 afdeling gerontopsychiatrie.
Op deze laatste ben jij werkzaam, de Veenstraat. De Veenstraat is een gesloten afdeling op de begane grond en is onderverdeeld in 3 huiskamers: de Marke, Wende en Bongerd. Jij bent op één van deze huiskamers werkzaam en draagt zorg voor 9 bewoners.
De bewoners hebben vaak een voorgeschiedenis met verslavingen en psychische problemen. De ziekte van Korsakov en schizofrenie zijn voorbeelden van de voorkomende ziektebeelden. De doelgroep bestaat uit ouderen en volwassenen.
Zo maak jij het verschil
- Een goede vertrouwensband opbouwen met bewoners en naastbetrokkenen.
- De bewoners structuur bieden en zorgdragen voor een veilige en rustige woonomgeving.
- Je maakt afspraken en stemt werkzaamheden af met collega's en professionals uit andere disciplines.
- De bewoners begeleiding en ondersteuning bieden bij huishoudelijke taken en ADL-activiteiten.
- Je observeert en rapporteert over de lichamelijke en psychische toestand van de bewoners.