Voor de afdeling Voortgezette Klinische Behandelingen zijn wij per augustus op zoek naar een verpleegkundige.  De locatie gaat een nieuwe afdeling openen met 8 extra bedden en verwelkomt jou hierom graag binnen het team. Als verpleegkundige:

 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare en interessante doelgroep;
 • werk je in een hecht team en met verschillende disciplines;
 • heb je regietaken en veel verantwoordelijkheid over een divers scala aan zorg;
 • krijg je volop kansen om je te ontwikkelen en te groeien.

Daarom is de Voorgezette Klinische Behandeling de plek voor jou!

De VKB, een afdeling zoals deze? Een verpleegafdeling binnen de psychiatrie? Die vind je bijna nergens anders in Nederland. Hier verpleeg je 41 oudere mensen met psychiatrische problematieken (denk bijvoorbeeld aan schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen en Huntington) gecombineerd met fysieke beperkingen. Jouw werk is een unieke combinatie van psychiatrische, somatische én ouderenzorg. Natuurlijk krijg je eerst alle tijd en begeleiding om je patiënten te leren kennen en je het vak van ouderenpsychiatrie eigen te maken.

Jolien, verpleegkundige: “Juist omdat we werken met een complexe doelgroep vind ik het fijn dat ik op mijn collega’s kan rekenen. In totaal zijn we met dertig verpleegkundigen en verzorgenden. We zijn divers qua leeftijd en ervaring, maar hebben dit gemeen: we staan voor elkaar klaar, werken hard én vinden humor en gezelligheid belangrijk. Ikzelf werk hier al zeventien jaar. Wat ik zo bijzonder aan mijn werk op de VKB vind is dat we een veilige haven kunnen bieden voor de cliënt. Wanneer ik me verdiep in de levensloop van de cliënt besef ik me des te meer dat je niet kan kiezen waar je wieg staat en dat het leven je overkomt. Hoe mooi is het dat wij de mens zien achter alle leed wat zich soms bij diegene heeft afgespeeld. Waardoor mensen soms keuzes hebben gemaakt die de rest van hun leven tekenen. Hier op de VKB mag men zijn zoals hij/zij is en proberen we veiligheid en warmte te bieden.”

Leer hier meer over de VKB.

 

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • Als persoonlijk begeleider van een aantal patiënten ben je het aanspreekpunt voor collega’s en de verwanten.
 • Op de afdeling vervul je een regie- en voortrekkersrol en coördineer je de taken.
 • Je vervult een rol bij het begeleiden van leerlingen, vanuit de leerafdeling;
 • Dagelijks overleg je met onder anderen de psycholoog, psychiater en somatisch specialist.
 • Op basis van wat je bij cliënten ziet en opmerkt, schrijf je signalerings- en bejegeningsplannen en stel je individuele dag- en zorgprogramma’s op.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Je kunt denken een de opleiding HBO-V duaal en aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 44 of FWG 45 volgens de cao GGZ ( € 2.451 -  € 3.863 bij een 36-urige werkweek). Je wordt benoemd in de functie van mbo-verpleegkundige. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

We vinden het belangrijk dat je liefdevolle zorg verleent, begripvol bent en contact maakt met je patiënten. Tegelijkertijd weet je wat aanpakken is, omdat er in de ochtenden pieken zijn in de meer fysieke werkzaamheden door het verlenen van adl zorg. Ook ben je communicatief sterk en kan je omgaan met weerstand en soms ook agressie. Je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt.

Verder heb je:

 • een mbo 4-diploma verpleegkunde en een BIG- en AGB-registratie;
 • kennis op het gebied van psychiatrische problematiek en begeleiding;
 • kennis op het gebied van psychofarmaca of de bereidheid je in hierin te verdiepen;
 • de bereidheid om wisselende diensten te draaien;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Enthousiast of meer weten? 

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! met Marjolein Hoolsema, teamleider VKB, via 06 - 82083506. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor 24 juni 2024. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken staan voor maandag 1 juli gepland, houdt hier alvast rekening mee.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!