Voor onze locatie Akkerhoven in Zuidlaren zijn wij op zoek naar een verpleegkundige. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als verpleegkundige:

 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare doelgroep, namelijk volwassenen met een ernstige psychiatrische aandoening;
 • word je met open armen ontvangen in een hecht en enthousiast team;
 • krijg je bij ons direct een vast contract.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Binnen ons cluster Langdurige zorg en Wonen met begeleiding hebben we er vertrouwen in dat iedereen met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid kan herstellen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen, volgens de eigen wensen en behoeften, een zinvolle invulling kan geven aan zijn of haar dagelijks leven in de eigen omgeving. Iedereen doet mee, daar ga jij elke dag voor!

Jij gaat samen met de cliënt, zijn netwerk en ketenpartners werken aan de hand van het Active Recovery Triade-model (ART) aan zijn/haar klinische, functionele, persoonlijke en maatschappelijke herstel. Daarbij staan de behoeften, drijfveren en wensen van de cliënt in zijn dagelijks leven en in interactie met zijn omgeving centraal. Jij gaat werken in een hecht en multidisciplinair team en richt je op het verminderen van psychiatrische problematiek en het herstel van identiteit/versterken van eigen kracht. Je staat naast de cliënten in hun groei naar meer zelfstandigheid.

Lees hier meer over Akkerhoven.

 

Zo maak jij het verschil

 • Je levert een actieve bijdrage aan het ontwikkelen en handhaven van een passend leef- en behandelklimaat;
 • Je biedt o.a. begeleiding aan cliënten bij het vormgeven van hun dagelijkse activiteiten.
 • Je activeert en motiveert cliënten vanuit een positieve grondhouding.
 • Je werkt in wisselende diensten (vroeg, laat en nacht), waarbij een flexibele instelling wordt gevraagd.
 • Je levert een bijdrage aan het door ontwikkelen van de afdeling.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 44 of FWG 45 volgens de cao GGZ (€ 2.451 - € 3.863).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Met betrokkenheid en empathie verleen je zorg en maak je contact met de cliënten. Tegelijkertijd weet je van aanpoten, bij bijvoorbeeld het opstarten van de dag kan het er hectisch aan toe gaan. Dat geldt ook als een cliënt onrustig of gespannen is. Dan houd jij je hoofd koel en bewaar je de rust op de afdeling. Daarnaast beschik je over doorzettingsvermogen, want jij ziet het als een uitdaging om in kleine stapjes een hoger doel te behalen. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt. En vind je het leuk om stagiairs en leerlingen te begeleiden? Ga je gang!

Verder heb je:

 • een mbo- of hbo-verpleegkundige diploma;
 • een BIG-registratie en een AGB-code of bent bereid deze aan te vragen;
 • bij voorkeur ervaring in de psychiatrie en affiniteit met onze doelgroep;
 • een BHV-diploma, of bent bereid deze te behalen;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Mienke Meijer, teamleider, via 06 – 58740256.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor 3 juni 2024. Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving en selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.

De sollicitatiegesprekken zullen in overleg met jou gepland worden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!