Voor onze beschermd wonen locatie in Warffum zijn wij op korte termijn op zoek naar een verpleegkundige. Dit is een nieuwe locatie. De bewoners van de Tille in Uithuizen gaan daar een aantal jaren wonen, zodat er in Uithuizen nieuwbouw gerealiseerd kan worden. We gaan graag met jou in gesprek over het exacte aantal uren dat je wilt werken. Als verpleegkundige:

 • kom jij te werken in een gezellig en dynamisch team;
 • verricht je alle voorkomende werkzaamheden die voortvloeien uit het verpleegplan gericht op zelfverzorging, wonen, daginvulling, leren, sociale contacten en vrije tijd;
 • doe je veel ervaring op binnen de psychiatrie en krijg je bij ons direct een vast contract.

Daarom is Wonen Warffum de plek voor jou

Je gaat werken volgens het zorgmodel Actieve Recovery (herstel) in de Triade (ART). Jij ondersteunt bewoners bij een zo zelfredzaam mogelijk leven en streeft naar een situatie met zo weinig mogelijk professionele hulp als mogelijk, afgestemd op de behoeften, drijfveren en wensen van de bewoner in zijn dagelijks leven. Dit maakt jouw werkomgeving dynamisch en uitdagend. Je komt te werken in een team van 24 collega’s met onder andere verpleegkundigen, agogen, slaapwachten en een huismeester. Het team bestaat, op de huismeester na, uit alleen vrouwen. Er wordt hard gewerkt, met hart en ziel voor de bewoners, maar daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid. Daarnaast denken we graag buiten de gebaande paden.

Lees meer over Wonen Warffum.

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit:

 • Samen met de bewoner stel je een begeleidingsplan op. Je evalueert deze samen en stelt deze zo nodig bij.
 • Is er een calamiteit, zoals uitval van een bijzondere voorziening? Of ontstaat er een crisissituatie,  omdat iemand door psychische problemen een gevaar voor zichzelf of voor anderen vormt? Dan treed je handelend en professioneel op.
 • Je draagt zorg voor een veilige en rustige woonomgeving.
 • Je draait mee in alle voorkomende diensten, zowel dag- en late diensten als weekenddiensten en incidenteel een slaapdienst.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in aanloopschaal 44 of FWG 45 volgens de cao GGZ (€ 2.451 - € 3.863).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.

Qua secundaire arbeidsvoorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, begrip toont en contact maakt met je bewoners. Tegelijkertijd weet je van aanpoten, bij bijvoorbeeld het opstarten van de dag kan het er hectisch aan toe gaan. Dat geldt ook als een bewoner bijvoorbeeld agressief gedrag vertoont. Dan houd jij je hoofd koel en bewaar je de rust op de afdeling. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de begeleidingsplannen die je opstelt.

Verder heb je:

 • minimaal een mbo-niveau 4 diploma verpleegkunde;
 • een BIG-registratie en een AGB-code of je bent bereid deze aan te vragen;
 • bij voorkeur enige werkervaring in de psychiatrie met bewoners die een complexe zorgvraag hebben.

Enthousiast of meer weten?

Wil je meer weten over deze vacature of vrijblijvend kennismaken? Dat kan! Gewoon even bellen met Annemieke Sterenberg, teamleider, via 06 – 23817489.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag voor 24 juni jouw sollicitatie. Motiveer jij jouw enthousiasme liever live? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht! Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!