Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

 • Locatie/afdeling: Da Costa Wijert-Beijum
 • Standplaats: Groningen
 • Parttime: 28 – 32 uur
 • Salaris: € 2.241,- – € 3.606,-
 • Dienstverband: vast contract
 • Startdatum: in overleg

Als verpleegkundig woonbegeleider…

 • kom jij te werken in een gezellig en dynamisch team;
 • bied je begeleiding aan bewoners die in de wijk wonen;
 • doe je veel ervaring op binnen de psychiatrie en krijg je bij ons direct een vast contract.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Lentis Volwassenenpsychiatrie heeft in de stad Groningen meerdere beschermde woonvormen. We zijn regelmatig voor onze woonvormen op zoek naar nieuwe collega’s. In de woonteams werken we toe naar een gelijkwaardige mix van verpleegkundigen en agogen, per locatie kan de verdeling verschillen in wat nodig is voor de huidige doelgroep. Wij hebben de wens om de culturele diversiteit in ons team te versterken om nog meer vanuit meervoudig perspectief te kunnen begeleiden.

De woonvormen hebben gemeen dat ze op leuke locaties in de stad Groningen gevestigd zijn, in woonwijken die de bewoners iets te bieden hebben. Locatie Da Costa bevindt zich in de wijk de Wijert en heeft 14 studio’s verdeeld over drie etages. Er wordt gewerkt met een gedeelde keuken en leefruimte op begane grond en de 1e etage. Onze bewoners hebben een culturele diversiteit aan achtergrond.  In de wijk Beijum, Corpus den Hoorn, Coendersborg en de Wijert wordt daarnaast ambulante woonbegeleiding geboden aan 12 mensen.

Als begeleider ondersteun jij de bewoners om  succesvol en tevreden te wonen, werken en leren en om andere mensen in de buurt te ontmoeten. Dat hoef je niet alleen te doen. In de eerste plaats werk je samen met je team. Op de achtergrond is er voor een deel van de bewoners een behandelaar beschikbaar en sommige bewoners ontvangen alleen begeleiding vanuit het woonteam. Mocht dit nodig zijn dan kunnen bewoners een beroep doen op onze nachtdienst.

Wij zitten midden in maatschappelijke ontwikkelingen, denk natuurlijk aan de pandemie, maar ook veranderende wetgeving op het gebied van WMO en WLZ. Daarnaast zijn we inhoudelijk aan het vernieuwen. We zijn gestart met de implementatie van het zorgmodel ART. ART staat voor Actieve Recovery (Herstel) in de Triade. Het is een nieuwe professionele standaard voor langdurige herstelgerichte zorg, waarbij wordt uitgegaan van de behoeften, drijfveren en wensen van de cliënt in zijn dagelijks leven in interactie met zijn omgeving. Dit maakt onze werkomgeving dynamisch en uitdagend. 

Zo maak jij het verschil

 • Je biedt bewoners begeleiding bij hun dagelijkse activiteiten. Hierbij geeft het samen opgestelde begeleidingsplan richting en werk je samen met de bewoner op basis van gelijkwaardigheid;
 • Voor een aantal bewoners vervul je de rol van persoonlijk begeleider, waarbij je de regie voert in de afstemming van zorg;
 • Je doet mee aan werkgroepen of bent namens de afdeling aandacht functionaris voor onderwerpen die bij je kwaliteiten en interesses aansluiten;
 • Er wordt gewerkt middels vroege en late diensten, zowel doordeweeks als in het weekend. De nachtdienst wordt centraal georganiseerd en daar is een vast team medewerkers voor.
Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 04-06-2023

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Sylvana Iwema