Voor onze afdeling Zonneheuvel zijn wij op zoek naar een verpleegkundige in de nachtdienst. De afdeling valt onder het cluster Langdurige zorg en wonen. We gaan graag met je in gesprek over wanneer je bij ons zou kunnen starten. Als verpleegkundige in de nacht:

 • maak je het verschil voor kwetsbare oudere cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening;
 • kom je te werken op ons prachtige, groene terrein in Zuidlaren;
 • word je met open armen ontvangen in een enthousiast team.

Daarom is Zonneheuvel de plek voor jou

Zonneheuvel is een voortgezette klinische behandelafdeling waar je gaat werken volgens het zorgmodel Actieve Recovery (herstel) in de Triade (ART). Vanuit deze professionele standaard worden cliënten ondersteunt bij een zo zelfredzaam mogelijk leven waarbij gestreefd wordt naar een situatie met zo weinig mogelijk professionele hulp als mogelijk, afgestemd op de behoeften, drijfveren en wensen van de cliënt in zijn dagelijks leven. Samen gaan jullie voor langdurige, herstelgerichte zorg, ook in de nacht.

Lees hier meer over Zonneheuvel.

Wat ga je doen?

 • Jouw nachtdienst begint om 23:00 uur en eindigt om 07:30 uur waarna je de dienst overdraagt aan de dagdienst.
 • Gedurende de avond en nacht kunnen cliënten een beroep op je doen als dit noodzakelijk is. Je zet daarnaast de medicatie uit en rapporteert de bijzonderheden in het rapportagesysteem.
 • Je verzorgt, verricht verpleegtechnische handelingen en begeleidt de bewoners conform het behandelplan.
 • In de nachtdienst werk je alleen. Is er sprake van een calamiteit? Dan kun je terugvallen op de 24-uurs crisisdienst van Lentis, onze beveiliging die permanent aanwezig is op het terrein in Zuidlaren en op de collega’s van de nacht die op andere afdelingen aanwezig zijn.

‘Door goed te luisteren kom je tot het leukste gedeelte van het werk'

Ze werkt nu in Hoogezand, maar zat ook bij Lentis-teams in Winschoten en Delfzijl. Ilse Dijkstra rondde op jonge leeftijd…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 44 of FWG 45 volgens de cao GGZ (€ 2.451 - € 3.863).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s

Dit zoeken we in jou

In de nacht ben je verantwoordelijk voor de cliënten en het gebouw. De nachten verlopen meestal, zoals dit bedoeld is, in alle rust. Het kan voorkomen dat een cliënt agressief gedrag vertoont of lichamelijk onwel wordt. Jij kunt dan goed inschatten wanneer je opschaalt of hulp inroept. Zo weet je in geval van calamiteiten te handelen, kun je inspelen op onverwachtse situaties en durf je initiatief te nemen. Jij houdt je hoofd koel en bewaart de rust op de afdeling. Dat is de flexibiliteit die van je wordt gevraagd.

Verder heb je:

 • een mbo-niveau 4 diploma verpleegkunde;
 • een BIG-registratie en een AGB-code of bent bereidt deze aan te vragen;
 • affiniteit met cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening.

Enthousiast of meer weten?

Wil je meer weten over deze vacature? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Geert Aldershof, teamleider, via 06 – 53716932 of rechtstreeks met het team van Zonneheuvel, via 06 - 25711749.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen wij graag voor 29 juli jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.


De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!