Voor het cluster ouderenpsychiatrie zijn wij op zoek naar een verpleegkundig specialist. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Je gaat aan de slag in de westelijke kant van de provincie Groningen. Als verpleegkundig specialist:

 • kom je terecht in een professionele werkomgeving met een team van enthousiaste collega’s;
 • heb je als regiebehandelaar jouw eigen caseload en werk je multidisciplinair samen;
 • ben je veel onderweg en kun je je tijd flexibel indelen.

Daarom is Lentis de plek voor jou

De werkzaamheden die je uitvoert zijn divers en niet locatiegebonden. Zo voer je zowel klacht- als krachtgerichte behandelingen uit. Je bent aan het werk op één van onze locaties of bij cliënten thuis. De kernwoorden van het team waarin je komt te werken, zijn: gastvrij, optimistisch, avontuurlijk en wijs. We zien de mens als meer dan een cliënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele (levens)verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat.

Jouw cliënten zijn mensen van 67 jaar en ouder met psychiatrische klachten. Vaak zijn er meerdere problemen en aandoeningen tegelijk. Je kunt naast psychische en lichamelijke problemen en aandoeningen ook te maken krijgen met beginnende geheugenproblemen. Jouw doelgroep heeft een verhoogde gevoeligheid, oftewel ‘frailty’, voor stressoren die samengaan met een afname van het vermogen om de balans te behouden. Kleine verstoringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen en functiebeperkingen bij jouw cliënten. Je gaat vraaggericht werken met de patiënt, diens netwerk en partners in de zorg, zowel binnen als buiten Lentis.

Lees hier meer over de polikliniek ouderenpsychiatrie.

Zo maak jij het verschil

 • Je verricht intakes, diagnostiek en behandeling.
 • Je onderhoudt contacten met familie en zorgverleners zowel binnen als buiten Lentis.
 • Waar mogelijk zoek je naar opnamevoorkomende maatregelen en voer je zo nodig crisisinterventies uit en bemiddel je bij verwijzing en opname.
 • Je participeert volgens rooster in de 24-uurs crisisdienst van Lentis.
 • Je levert een bijdrage aan het behandelbeleid, je kan acties uitzetten en veranderingen implementeren.
 • Je draagt zorg voor een juiste registratie en correcte dossiervorming.
 • Je bent werkbegeleider bij verpleegkundig specialisten in opleiding als de leerroute jouw afdeling betreft.

"Ik vind het prettig dat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid heb."

Voormalig kok Max Robertus besloot tien jaar geleden het roer om te gooien: hij koos voor een functie in de…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.108,- tot maximaal € 6.264,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar van circa € 3.656,04 naar rato van het dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

 

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Een collega over de werkzaamheden

Hans, verpleegkundig specialist ouderenpsychiatrie ambulant: “Ik wist niet dat ambulante ouderenpsychiatrie zo divers is. En in mijn werk is het waardevol om alle wijze verhalende mensen te ontmoeten.”

Dit zoeken we in jou

Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, begrip toont en contact maakt met je cliënten. Tegelijkertijd weet je goed te schakelen. Dit doe je probleemloos tussen de verschillende rollen van regiebehandelaar, coach en innovator. Samen met het multidisciplinaire team ga jij graag de uitdaging aan om onze zorg te verbeteren en innoveren. Denk hierbij aan het doorbrengen van vernieuwingen in de samenwerking met het team, maar ook aan het doorontwikkelingen binnen je functie. Je durft initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden. Je gaat methodisch en procesmatig te werk, maar wanneer nodig durf je hier creatief invulling aan te geven ten behoeve van jouw cliënt.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ;
 • een AGB-code en ben je BIG-geregistreerd;
 • een registratie in het VSR;
 • affiniteit met ambulante hulpverlening is een pré;
 • een rijbewijs B.

Ook wanneer je in 2024 de opleiding afrondt, nodigen wij je van harte uit te solliciteren!

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Theo Kamminga, teamleider ouderenpsychiatrie ambulant West, via 06 – 30744597.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan doorlopend via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie via 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!