Voor de Voortgezette Klinische Behandeling (VKB) binnen het Zuiderpaviljoen zijn wij op zoek naar een verpleegkundig specialist ggz. We gaan de afdeling binnenkort uitbreiden, en de behandelstaf ook. We verwelkomen jou daarom graag zo snel als mogelijk is. Als verpleegkundig specialist ggz:

 • Werk je samen met een geweldig verpleegkundig team, enkele regieverpleegkundigen, een basispsycholoog en een psychiater.
 • Word je de eerste VS GGZ op de VKB en we zien uit naar deze toevoeging aan ons team!

Daarom is de Voorgezette Klinische Behandeling de plek voor jou!

De VKB is een afdeling voor mensen met een combinatie van psychiatrische aandoeningen en somatische comorbiditeit. Vrijwel iedereen heeft een lange voorgeschiedenis in de psychiatrie en verwijzingen komen vanuit het hele land. Het werk is een unieke combinatie van psychiatrische, somatische én ouderenzorg. Sinds 2023 heeft de VKB een unieke leerafdeling voor mbo- en hbo-studenten die zich verder willen ontwikkelen binnen de psychiatrie. In de loop van dit jaar gaan we uitbreiden van 33 naar 41 bedden, en we gaan werken in kleiner teamverband in plaats van één heel groot team. Dit doet recht aan de vergrijzing en de toenemende vraag naar complexe zorg.

Leer hier meer over de VKB.

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Bouw jij mee aan een nieuwe afdeling en deel jij je expertise met de eerste leerafdeling (mbo- en hbo-niveau) ouderenpsychiatrie van Nederland;
 • Heb jij samen met de psychiater en verpleegkundigen regietaken binnen de afdelingen;
 • Vervul jij de rol van expert en regiebehandelaar en help je mee aan de herstructurering van de gehele VKB.

"Ik vind het prettig dat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid heb."

Voormalig kok Max Robertus besloot tien jaar geleden het roer om te gooien: hij koos voor een functie in de…

Dit krijg je van ons:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ (€ 4.108 - € 6.264 bij een 36-urige werkweek). Je wordt benoemd in de functie van verpleegkundig specialist GGZ. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.656,04 naar rato van het dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.  

Wat betreft secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou:

We vinden het belangrijk dat jij als collega deelneemt in ons dynamische multidisciplinaire team. Pionieren met de leerafdeling en in de nieuwe structuur sluiten aan op jouw ambities. Je bent flexibel, innovatief en behulpzaam. Uitdagingen ga jij niet uit de weg en je pakt kansen met beide handen aan. Omdat we met een lastige doelgroep werken, kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig. Heel belangrijk: we zijn ervan overtuigd dat gezellig samenwerken de kwaliteit van zorg ten goede komt.

Verder heb je:  

 • Een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist ggz of Master Advances Nurse Practice.
 • In bezit van een AGB-code en inschrijving in het kwaliteitsregister V&VN VS GGZ.
 • Een geldige BIG-registratie.
 • Een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Enthousiast of meer weten?  

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! met Marjolein Hoolsema, teamleider VKB, via 06-82083506. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!