Voor het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) zijn we op zoek naar een verpleegkundig specialist. We gaan graag met jou in overleg over jouw inzetbaarheid. Als verpleegkundig specialist:

 • kom je te werken in een enthousiast en deskundige team;
 • ga je werken met een uitdagende, gevarieerde doelgroep;
 • werk je multidisciplinair samen met ruimte om behandelingen op maat vorm te geven;
 • krijg je de mogelijkheid om zelf richting te geven aan jouw werkzaamheden.

Daarom is ATN de plek voor jou

Het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) Groningen is een afdeling in het bezit van het TOPGGz keurmerk en is ingebed in Jonx, onderdeel van Lentis. De drie bevlogen multidisciplinaire teams (kinder-, volwassenen- en autreachteam) werken met hart en ziel aan ambulante diagnostiek en behandeling aan kinderen, jongeren en volwassenen met een ernstige autismespectrumstoornis (ASS), de daarbij aanwezige co-morbiditeit en hun systeem. Zo krijg je in beide teams te maken met interessante en afwisselende casuïstiek. Hierdoor ben je zowel generalist als specialist en blijft de doelgroep uitdagen als het gaat om de eigen vaardigheden en inrichting van de behandeling. Extra uitdagend: als regiebehandelaar pak jij de meest complexe cases op.

In het volwassenenteam richt je je op hoogspecialistische, poliklinische en multidisciplinaire diagnostiek en behandeling. Je blijft holistisch kijken en je probeert problemen van het individu in interactie met de omgeving te begrijpen. Daarnaast biedt het ATN autreachteam outreachende en multidisciplinaire behandeling vanuit een herstel- en systeemgerichte visie. Je behandelt, in nauwe samenwerking met de thuisbehandelaren, volwassenen waarbij er vaak sprake is van complexe en uitdagende problematiek waarbij geduld, humor en crisisbestendigheid belangrijk zijn.

Lees meer over ATN Groningen.

Zo maak jij het verschil

 • Je verricht medisch, functioneel en psychiatrisch onderzoek, stelt samen met de cliënt concrete behandeldoelen op en verleent medisch-psychiatrische behandeling, inclusief psycho-educatie.
 • Je behandelt volwassenen (18+) met een autismespectrumstoornis met hun systemen, in hun eigen context, met meervoudige en/of complexe psychiatrische en psychosociale problematiek; zowel individueel als groepsgericht.
 • Je hebt een coördinerende rol in het behandeltraject en waarborgt de kwaliteit en continuïteit. Dit doe je bijvoorbeeld door je collega’s aan te sturen en te coachen. 
 • In samenwerking met de psychiater indiceer je medicamenteuze behandelingen. Daarnaast stel je medicatie in en voer je medicamenteuze vervolgbehandelingen uit. 
 • Vanuit de TOPGGz staat vernieuwing, opleiding en wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel. Je maakt deel uit van collegiale groepen, zoals expertteams, waarin kennis en expertise worden uitgewisseld. Op dit manier draag je bij aan de verdere ontwikkeling van het behandelaanbod en implementatie hiervan in de zorgprogrammering van Jonx.
 • Je signaleert eventuele veranderingen en bijzonderheden in de cliëntsituatie en treedt regelmatig handelend op in acute- en crisissituaties, bijvoorbeeld bij agressie.
 • Je neemt deel aan de Spoed voor Jeugd-crisisdienst.

"Ik vind het prettig dat ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid heb."

Voormalig kok Max Robertus besloot tien jaar geleden het roer om te gooien: hij koos voor een functie in de…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract;
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.785,- tot maximaal € 6.264,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 65 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.656,04 naar rato van het dienstverband.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega's over het team

“Samen zijn we er voor elkaar en creëren we een omgeving waarin humor, diversiteit en autonomie de boventoon voert. Binnen ons team staan ontwikkeling en innovatie centraal waarbij we wetenschappelijk onderzoek direct in de praktijk brengen! We leiden op en stimuleren elkaar om te groeien. Als team steunen we elkaar en hebben we vertrouwen in elkaar. Naast de waardering voor elkaar en kwaliteit die we bieden aan onze cliënten, genieten we ook van gezellige activiteiten tijdens en na het werk. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze pizza-avond op dinsdagavond?”

Wil je meer weten over werken bij Jonx? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Je werkt graag met mensen met autisme of wilt dit graag ontdekken, juist vanwege hun manier van denken en hun puurheid en eerlijkheid. In jouw houding en werkwijze houd jij van nature rekening met de belevingswereld van de cliënt. Zo werk je volgens vaste afspraken en voorkom je verrassingen. Binnen de samenwerking ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt. Je houdt van afwisseling en uitdaging, complexe zorgvragen en crises interesseren je. Omdat jij de regie hebt over het behandeltraject, is het belangrijk dat je goed bent in besluiten nemen, de lijnen uitzetten en collega’s aansturen en coachen.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ of MANP-GGZ en een BIG-registratie;
 • een geldige AGB-code of bent bereid deze aan te vragen;
 • een registratie in het register V&VN;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Je kunt contact opnemen met Marianne Bloemendal, verpleegkundig specialist en teamcoördinator ATN Autreach, via 050 – 522 3299  of met Tony van Eeden, teamleider algemene zaken ATN, via 06 - 45110855.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!