Voor PsyQ Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een dramatherapeut. We gaan graag in overleg, wanneer jij bij ons start. Het team werkt nauw met elkaar samen en behandelen diverse problematieken binnen de SGGZ.

Als vaktherapeut:

 • ga je het behandelaanbod vaktherapie vorm geven binnen de vestiging;
 • is er veel ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaring door professionals;
 • kom je te werken in een team met een prettige werksfeer en fijne collega’s en krijg je direct een vast contract.

Daarom is PsyQ in Apeldoorn de plek voor jou

Op de vestiging van PsyQ Apeldoorn worden behandelprogramma’s voor ADHD, angststoornissen, depressie, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, psychotrauma en somatiek & psyche aangeboden. Centraal in onze visie en werkwijze staan patiënten participatie, evidence based werken, effectmeting en een continue ontwikkeling van de professional. Deze kleinere vestiging biedt veel voordelen: de lijnen zijn kort, wat de communicatie en collegiale samenwerking ten goede komt. Daarnaast is er een afwisselend takenpakket en een gevarieerde caseload, omdat je werkzaam bent binnen meerdere zorgprogramma’s. Je gaat multidisciplinair samenwerken in een deskundig en betrokken team van (klinisch en gz-)psychologen, een dramatherapeut en een psychiater waarbij jullie worden ondersteund door het secretariaat.

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, de uitvoering en de rapportage van vaktherapeutische methodieken, interventies en trainingen, zowel individueel als in  groepsverband, waarbij je nauw samenwerkt met betrokken (regie)behandelaren.
 • Je voert observaties uit, trekt conclusies en formuleert behandelplannen ten behoeve van de vak therapeutische behandeling.
 • Lichaams- en bewegingsgerichte methodieken worden op basis van het opgestelde behandelplan ingezet om resultaatgericht te werken met de diverse doelgroepen.
 • Je neemt deel aan het multidisciplinair teamoverleg. Tijdens vaste overlegmomenten wordt de indicatiestelling voor PMT gedaan en vindt afstemming en evaluatie plaats.

'Niet praten, maar doen staat centraal.'

In 2000 begon Rilana Bos (42) als vers afgestudeerde Psychomotorisch Therapeut aan haar eerste baan bij Lentis. In de afgelopen…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ (€ 3.076 - € 4.785). Je wordt benoemd in de functie van vaktherapeut (bd). 
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao ggz mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden  

Dit zoeken we in jou

Het zelfstandig werken gaat je goed af en ook kun je goed samenwerken in multidisciplinair teamverband.

Verder heb je:

 • Minimaal een afgeronde hbo psychomotorische therapie of bewegingswetenschappen met de minor PMT (VUA) of hbo vaktherapie met specialisatie beeldend/drama/muziek;
 • Ervaring met patiënten met persoonlijkheidsproblematiek;
 • Een AGB-code en ben je geregistreerd in het SRVB register.

Enthousiast of meer weten?  

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Valesca Dost, algemeen teammanager via 06 – 51998036.  

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland. We zien je sollicitatie graag tegemoet voor 1 juli.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!