Voor de crisis beoordelings locatie (CBL) zijn wij per direct op zoek naar een verpleegkundige in de rol van triagist. Je komt te werken in de provinciale crisisdienst en ben jij het eerste aanspreekpunt voor jouw collega's binnen de 24-uurs crisisdienst. Als verpleegkundige in de rol van triagist:

 • krijg je een coördinerende rol in het vormgeven van de crisisdienst;
 • zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • kom je te werken in een jong, nieuw en dynamisch team in het centrum van Groningen.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Als triage-verpleegkundige kom je te werken binnen de provinciale crisisdienst. Ons uitgangspunt is de Generieke Module Acute Psychiatrie (G-Map). De huisartsen, verwijzers, de ambulante patiënten en hun naasten kunnen binnen en buiten kantoortijden contact met jou zoeken voor acute zorgvragen.
Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de 24-uurs crisisdienst, je zorgt voor de juiste risicotaxatie en loodst de verwijzers of hulpvragers met kennis van zaken en tact door het proces van crisisafhandeling. Je bent de spin in het web binnen de crisisdienst.

Lees hier meer over CBL.

Zo maak jij het verschil

 • Je doet de telefonische triage bij nieuw aangemelde patiënten en voert daarmee de regie over het proces van spoedaanmeldingen en verwijzingen.
 • Je vormt de schakel tussen verwijzers, dienstdoende artsen, huisartsen, behandelaars en medewerkers van de 24-uursdienst.
 • Wanneer een spoedbeoordeling wordt ingepland ontvang je de patiënt, diens naasten en betrokken hulpverleners en/of politie daartoe op het CBL (crisisbeoordelingslocatie).
 • Je ondersteunt en coördineert in- en externe samenwerkingsprocessen ten behoeve van de 24-uursdienst crisisdienst; zoals rond opnames binnen en buiten kantoortijden, of wanneer er samenwerking met politie en ambulance vereist is bij beoordelingen.
 • Je hebt een faciliterende rol voor de verpleegkundigen van verschillende klinische afdelingen die tijdens de avond- en nachturen overleg zoeken.
 • Je biedt consultatieve ondersteuning aan de externe ketenpartners wanneer zij bellen voor advies (doktersdienst, POH-GGZ,VNN, politie, ambulance).
 • Je bent bereid om dag-/late- /nacht- en weekenddiensten te draaien.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een contract voor de duur van 1 jaar met de intentie om deze om te zetten naar een vaste aanstelling. Je wordt benoemd in de functie van gedifferentieerd verpleegkundige.    
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.737,- tot maximaal € 4.263,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024. 
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Jouw werkzaamheden vragen veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Professionaliteit en gastvrijheid staan bij jou hoog in het vaandel. Je bent nauwkeuring zowel in verslaglegging als in overdracht. Verder ben je proactief, gericht op samenwerking en kun je goed onder druk presteren. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Verder heb je: 

 • een afgeronde hbo opleiding tot verpleegkundige en BIG-registratie;
 • ervaring als triageverpleegkundige is een pre;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving en kennis van de sociale kaart;
 • affiniteit en ervaring met crisiswerk binnen de acute psychiatrie;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Paul Rensema, teammanager a.i., via 06 - 45228765.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuis, Adviseur Werving & Selectie, via 06 – 45168725 of 050 - 409 7878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!