Voor de polikliniek Stadskanaal zijn wij per direct op zoek naar een sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Het team werkt nauw samen met het FACT team in Stadskanaal, waardoor er samen gespecialiseerde zorg geboden kan worden aan mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen (EPA). Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige:

 • werk je ambulant binnen een multidisciplinair team;
 • behandel je cliënten met ernstige psychische problematiek;
 • krijg je ruimte om nieuwe ideeën in te brengen en te ontwikkelen.

Daarom is FACT Stadskanaal de plek voor jou

Bij het FACT team (Flexible Assertive Community Treatment) Stadskanaal behandelen en begeleiden wij een kwetsbare doelgroep psychiatrische cliënten, die vaak al een langere voorgeschiedenis met problemen op meerdere levensgebieden kennen. Het gaat hierbij vaak om crisisgevoelige en (soms) om zorg mijdende cliënten.

Wij bieden samenhangende diagnostiek, behandeling, begeleiding en concrete ondersteuning. Zo willen we onze cliënten helpen optimaal te functioneren naar hun eigen mogelijkheden zodat zij weer verder kunnen in het dagelijks leven en kunnen participeren als burger. De zorg en behandeling wordt ambulant verleend, in nauw overleg met de cliënten en hun omgeving. Binnen het FACT team is het actief bevorderen van herstel de centrale visie, waarbij vroegtijdig herkennen van de LVB-doelgroep en het vroegtijdig behandelen van trauma’s aangemerkt zijn als belangrijke speerpunten.

In het team waar je komt te werken wordt nauw samengewerkt en je kan altijd terugvallen op je collega's. Er is sprake van een shared caseload. Het werkgebied van ons FACT-team omvat de gemeente Stadskanaal en een groot deel van de gemeente Westerwolde (Zuid-Oost Groningen).

Lees meer over FACT Stadskanaal.

Wat ga je doen

 • Je hebt veelvuldig overleg met ketenpartners rond de zorg en leefomgeving van de cliënt.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van het team.
 • Je hebt een eigen caseload met cliënten.
 • Je biedt consulten aan verwijzers en instellingen.
 • Je neemt deel aan de 24-uurs crisisdienst van Lentis.

"Binnen de psychiatrie moet je veel creatiever zijn als verpleegkundige. Het brein is iets heel anders dan een kapotte knie."

Als jongetje droomde Jan Oosterbeek er van om profvoetballer te worden. Na een goede poging is dit uiteindelijk niet gelukt.…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.076 tot maximaal € 4.785 bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Heb jij een warm hart voor mensen met ernstig psychische aandoeningen (EPA)? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je bent enthousiast en kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Jij kijkt vooruit en onderneemt tijdig actie, hierbij neem je jouw verantwoordelijkheid. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt. En vind je het leuk om deel te nemen aan werk- en projectgroepen en stagiaires en/of leerlingen te begeleiden? Ga je gang!

Verder heb je:

 • een afgeronde hbo-opleiding tot verpleegkundige en een SPV opleiding;
 • een BIG registratie en AGB code.

Enthousiast of meer weten?
Wil je meer weten over deze vacature of vrijblijvend kennismaken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Carien Snoeijer, teamleider, via 06 – 82651726.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving & selectie via 06 – 45168725 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!