Voor Team290 zijn wij op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als specialist ouderengeneeskunde:

 • maak je met jouw hulpverlening het verschil voor mensen met (het vermoeden van) dementie;
 • heb je de vrijheid om zelf jouw werkzaamheden in te richten;
 • kom je te werken in één van de tien kleine regionale teams.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Team290 is er voor complexe casuïstiek rondom dementie waar outreachend dan wel multidisciplinaire behandeling nodig is. Dit vanwege bijvoorbeeld onbegrepen gedrag, zorgmijding met zelfverwaarlozing of overlast, systeemproblematiek met ernstig nadeel voor de betrokkenen of dementie op jonge leeftijd. Of als combinaties met (andere) stoornissen spelen. Je werkt op verwijzing van huisartsen en ziekenhuizen. Op jouw afdeling werken ongeveer 60 mensen, verdeeld over drie regio’s en tien multidisciplinaire teams. In overleg krijg jij de mogelijkheid om te kijken welk team in welke regio passend is voor jou. Ieder multidisciplinair team bestaat uit casemanagers, een specialist ouderengeneeskunde en (gz-)psycholoog. Daarop aansluitend worden jullie ondersteund door een administratief/logistiek team en het management. 

Lees meer over Team290

Zo maak jij het verschil

 • Als specialist ouderengeneeskunde ben je hoofdbehandelaar en daarmee verantwoordelijk voor de psychogeriatrische diagnostiek en voor het opstellen, evalueren en bijstellen van multidisciplinaire behandelplannen.
 • Je verricht intakes, deze vinden bij de cliënt thuis plaats.
 • Je zult de behandeling (of onderdelen hiervan) uitvoeren en familiegesprekken voeren. Je bent ook verantwoordelijk voor de registratie, rapportage en dossiervorming.
 • Je voert crisisinterventies uit en bemiddelt bij opnames en verwijzingen.
 • Je verricht consultatie- en dienstverleningsactiviteiten.
 • Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg, waar de complexe casuïstiek wordt besproken.

"Ik heb hier nooit een casus in mijn eentje."

Els Havinga-Jonker had al vroeg de wens om in de kinder- en jeugd-ggz te werken. Spoiler: dat is gelukt! Sinds…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 5.722,- tot maximaal € 8.903,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal FWG 74 of FWG 75 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024. 
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Als geregistreerde specialist ouderengeneeskunde wil jij je inzetten om je cliënten optimale zorg te bieden, zo dicht mogelijk aan huis. Daarbij heb je oog voor de levensstijl en wensen van jouw cliënten en diens naasten. Samen met je collega’s streef je ernaar om de organisatie, de kwaliteit van zorg en behandeling voor de cliënt te verbeteren. Je bent daarom creatief en doortastend, maar kunt ook uitstekend knopen doorhakken wanneer er een besluit moet worden genomen. In crisissituaties houd jij je hoofd koel en bewaar je de rust voor de cliënten. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met de cliënten, collega’s en verwijzers.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding geneeskunde, met het specialisme ouderengeneeskunde;
 • zowel een BIG-registratie als AGB-code;
 • een rijbewijs;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Sylvia Tiersma, vestigingsmanager algemene zaken Team290, via 06 - 26767352.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan doorlopend via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie via 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!