Voor de polikliniek in Stadskanaal zijn wij per 1 juli 2024 op zoek naar een psychomotorisch therapeut in verband met zwangerschapsvervanging. Als psychomotorisch therapeut: 

 • maak je het verschil voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen;
 • ga je onderdeel uitmaken van een enthousiast team bij een polikliniek volwassenenpsychiatrie die volop in ontwikkeling is;
 • krijg jij de mogelijkheid om een groot deel van jouw werk zelf in te vullen en proactief aan de slag te gaan.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Als psychomotorisch therapeut ga je aan de slag op de polikliniek volwassenenpsychiatrie in Stadskanaal. We bieden gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg aan mensen met complexe psychische problemen en aandoeningen. Onze doelgroep is tussen de 18 en 67 jaar. Naast de samenwerking in het team, wordt er ook steeds meer de samenwerking opgezocht met het FACT team en netwerkpartners.

Het werken op de polikliniek biedt jou als psychomotorisch therapeut verschillende mogelijkheden en uitdagingen. Het takenpakket en de cliënten die je ziet zijn erg afwisselend. Zo zijn de problematieken van de cliënten divers, waarbij je te maken hebt met complexe casuïstiek. Hierdoor moet je snel kunnen schakelen.

Lees hier meer over de Polikliniek Stadskanaal.

Wat ga je doen?

 • Je voert zowel individuele als groepsbehandelingen uit.
 • Tijdens de MDO’s schuif jij aan en beoordeel je samen met jouw collega’s wat er nodig is in het behandelproces van de cliënt.
 • Vanuit jouw expertise kijk jij naar het behandelplan en lever je input vanuit een vak therapeutische blik.
 • Door middel van schriftelijke en mondelinge rapportages houd jij jouw collega’s op de hoogte wat er speelt rondom de behandeling van de cliënten.
 • Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen inkoop. Dit houdt in dat jij ervoor zorgt dat de juiste materialen aanwezig zijn voor de behandelingen.

'Niet praten, maar doen staat centraal.'

In 2000 begon Rilana Bos (42) als vers afgestudeerde Psychomotorisch Therapeut aan haar eerste baan bij Lentis. In de afgelopen…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een tijdelijk contract voor de duur van 6 maanden, in verband met zwangerschapsvervanging, waarbij je wordt benoemd als vaktherapeut PMT.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.076,- tot maximaal € 4.785,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband (mits in dienst per 1 juli 2024).
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Lees de inspirerende verhalen van toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Als creatief therapeut krijg je bij ons veel vrijheid. Dit biedt jou veel mogelijkheden om je eigen werkzaamheden in te vullen, maar kan ook voor uitdagingen zorgen. Hierin is het belangrijk dat jij in staat bent om proactief te handelen, zowel in het contact met collega’s als in het oppakken van werkzaamheden. Je kunt buiten de gebaande paden denken, waarin je ook buiten jouw vaste taken werk ziet liggen. Zelfstandig werken doe je graag, maar waar nodig kun je ook goed samenwerken met het team.

Verder heb je:

 • een afgeronde hbo-opleiding in de richting van psychomotorische therapie of bewegingswetenschappen met minor PMT;
 • een ABG-code en registratie in het register vaktherapie;
 • (stage) ervaring binnen de GGZ;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Carien Snoeijer, teamleider FACT en Poli, via 06-82651726.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 24 juni via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving en selectie, via 06– 45168725 of 050– 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!