Voor de polikliniek in Delfzijl zijn wij op zoek naar een psychomotorisch therapeut. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als psychomotorisch therapeut:

 • maak je het verschil voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen;
 • ga je onderdeel uitmaken van een enthousiast team bij een polikliniek volwassenenpsychiatrie/FACT die volop in ontwikkeling is;
 • krijg jij de mogelijkheid om een groot deel van jouw werk zelf in te vullen en proactief aan de slag te gaan.

Daarom is de polikliniek Delfzijl de plek voor jou

Als psychomotorisch therapeut ga je aan de slag op de polikliniek volwassenenpsychiatrie in Delfzijl. We bieden gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg aan mensen met complexe psychische problemen en aandoeningen. Onze doelgroep is tussen de 18 en 67 jaar. Naast de samenwerking in het team, wordt er ook steeds meer de samenwerking opgezocht met het FACT team en netwerkpartners.

Het werken op de polikliniek biedt jou als psychomotorisch therapeut verschillende mogelijkheden en uitdagingen. Het takenpakket en de cliënten die je ziet zijn erg afwisselend. Zo zijn de problematieken van de cliënten divers, waarbij je te maken hebt met complexe casuïstiek. Hierdoor moet je snel kunnen schakelen. Je krijgt daarnaast veel ruimte om je zelf en je expertise te ontwikkelen als psychomotorisch therapeut.

Lees meer over polikliniek Delfzijl.

Zo maak jij het verschil

 • Je voert zowel individuele als groepsbehandelingen uit.
 • Tijdens de MDO’s schuif jij aan en beoordeel je samen met jouw collega’s wat er nodig is in het behandelproces van de cliënt.
 • Vanuit jouw expertise kijk jij naar het behandelplan en lever je input vanuit een vak therapeutische blik.
 • Door middel van schriftelijke en mondelinge rapportages houd jij jouw collega’s op de hoogte wat er speelt rondom de behandeling van de cliënten.
 • Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen inkoop. Dit houdt in dat jij ervoor zorgt dat de juiste materialen aanwezig zijn voor de behandelingen.

'Niet praten, maar doen staat centraal.'

In 2000 begon Rilana Bos (42) als vers afgestudeerde Psychomotorisch Therapeut aan haar eerste baan bij Lentis. In de afgelopen…

Dit krijg je van ons

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract, waarbij je wordt benoemd als vaktherapeut PMT.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ (€ 3.076,- tot € 4.785,-).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband. 
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.  
 • Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Lees de inspirerende verhalen van toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Als psychomotorisch therapeut krijg je bij ons veel vrijheid. Dit biedt jou veel mogelijkheden om je eigen werkzaamheden in te vullen. Hierin is het belangrijk dat jij in staat bent om proactief te handelen, zowel in de afstemming met collega’s als in het oppakken van werkzaamheden. Je denkt in mogelijkheden en betrekt hier actief je collega’s bij. Zelfstandig werken doe je graag, maar waar nodig kun je ook goed samenwerken met het team.

Verder heb je:

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van psychomotorische therapie of bewegingswetenschappen met minor PMT;
 • Een ABG-code en registratie in het register vaktherapie;
 • Ervaring binnen de GGZ;
 • Een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Enthousiast of meer weten? Vrijblijvend kennismaken

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken of een keer mee te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Peter Boersma, teamleider Poli & FACT, via 06 - 1248 9768 of Robin Gorter, Psychomotorisch therapeut Poli & FACT, via 0596 - 649 134.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor maandag 3 juni. Neem voor vragen over het sollicitatieproces contact op met Nanda Polhuijs, adviseur werving en selectie, via 06 - 45168725 of 050 - 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!