Voor Jonx ambulant zijn wij op zoek naar een psychomotorisch therapeut voor. We gaan graag met jou in overleg over jouw inzetbaarheid. Je gaat aan de slag op een van onze locaties in Groningen, Stadskanaal, Delfzijl en Hoogezand. Als psychomotorisch therapeut:

 • ga je multidisciplinair samenwerken;
 • brengt iedere dag nieuwe situaties en casussen met zich mee, dit maakt jouw werk uitdagend;
 • kom je te werken in een deskundig en gespecialiseerd team met een positieve werksfeer.

Daarom is Jonx de plek voor jou

Je komt te werken op een uitdagende en professionele werkplek in een complex werkveld. Het team waar jij in komt te werken bestaat uit (kinder- en jeugd)psychiaters, artsen, (gezondheidszorg-)psychologen, orthopedagogen en ambulante hulpverleners. Jullie worden ondersteund door het secretariaat. Op de ambulante poli behandel je kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en jouw voorkeuren over het werken op één of meerdere locaties. In jouw functie krijg je te maken met alle vormen van psychiatrische problematiek. Denk aan ADHD, autisme, psychotrauma’s en angst- en stemmingsstoornissen. Die breedte en diversiteit maken jouw baan interessant.

Binnen Jonx Ambulant heeft vaktherapie een duidelijke plek in de zorgpaden gekregen, zowel binnen de diagnostiek als de behandeling. We hebben concrete indicatiecriteria ontwikkeld en al onze vaktherapeuten zijn geschoold in Affect regulerende vaktherapie. Met al deze ontwikkelingen lopen we ruimschoots voor op andere zorgaanbieders. En daar laten we het niet bij, we blijven door ontwikkelen.

Lees meer over Jonx Ambulant.

Zo maak jij het verschil

 • Je biedt psychomotorische therapie aan individuele patiënten.
 • Je observeert, diagnosticeert en doet behandelingen vanuit het eigen vakgebied.
 • Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg.
 • Vanuit je eigen vakgebied lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het behandelafdelingsbeleid.
 • Je neemt deel aan intervisie en de PMT-vakgroep.
 • Je draagt zorg voor adequate registratie en verslaglegging.

'Niet praten, maar doen staat centraal.'

In 2000 begon Rilana Bos (42) als vers afgestudeerde Psychomotorisch Therapeut aan haar eerste baan bij Lentis. In de afgelopen…

Dit krijg je van ons

Je werkzaamheden als psychomotorisch therapeut binnen ons team vraagt veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Wij bieden jou een tijdelijke baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar. Na 1 jaar is er kans op een vaste aanstelling. 
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.076,-  tot maximaal € 4.785,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 54 of FWG 55 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega's over de teams

“Je wordt onderdeel van een warm team met toegewijde professionals dat zich inzet voor het welzijn van onze cliënten. Bij ons krijg je de kans om het leven van jongeren positief te beïnvloeden en het verschil te maken in hun toekomst. Dit kan jij optimaal doen, omdat je gaat werken in een omgeving vol met kennis en expertise. Elke dag brengt nieuwe casussen met zich mee, waardoor er ook veel ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen. Bijkomend voordeel van het werken in de regio: er is altijd genoeg parkeerplek en de reisafstand vanaf Groningen valt enorm mee!”

Jonx maakt deel uit van ggz-expert Lentis. Wil je meer weten over werken bij Jonx? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Jij wilt iedere dag weer, met veel enthousiasme, het beste uit jezelf halen voor jouw patiënten. Je kijkt vooruit en onderneemt tijdig actie op mogelijke knelpunten. Hierbij schuw je niet jouw verantwoordelijkheid te nemen. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de gesprekken met jouw patiënten en de multidisciplinaire overleggen. Je weet goed de samenwerking te zoeken, maar kan ook zelfstandig te werk gaan.

Verder heb je:

 • een afgeronde hbo-opleiding Psychomotorische therapie of bewegingswetenschappen met de minor PMT (VUA);
 • een AGB-code en ben je geregistreerd in het register vaktherapie of je bent bereid deze aan te vragen;
 • kennis van psychische en psychiatrische problematiek;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature of vrijblijvend kennismaken? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Susan Faay, teamleider algemene zaken Groningen en Stadskanaal, via 06 - 82065016 of Anouk Wesselink, teamleider algemene zaken Hoogezand en Delfzijl, via 06 - 45421660.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Jonx het verschil maken? Mooi. We zijn benieuwd naar je. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!