Voor PsyQ Groningen zijn wij op zoek naar een psychiater. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als psychiater:

 • kom je te werken in een grote organisatie waarin collega’s met uiteenlopende expertises voor elkaar klaarstaan
 • krijg je ruim baan om jezelf verder te ontwikkelen
 • maak je enerzijds deel uit van een hecht specialistisch team waarbinnen je jezelf verder kunt specialiseren en anderzijds deel van het gehele poliklinische aanbod volwassenenpsychiatrie van de stad Groningen.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

PsyQ-Groningen levert multidisciplinaire, planbare GGZ. We hebben een generalistisch poliklinisch aanbod (screening en toewijzing, psychodiagnostiek, farmacotherapie, psychotherapie, CGT, EMDR, systeemtherapie en verschillende groepen) en 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen patiënten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek; de meeste patiënten hebben (ook) een persoonlijkheidsstoornis. We bieden behandeltrajecten op maat. Contra-indicaties zijn ASS als hoofddiagnose, een IQ onder de 80 en psychose als hoofddiagnose. We onderscheiden ons monodisciplinaire behandelingen en van outreachende (FACT)behandelingen.

We geven individuele-, groeps- en systeembehandeling; groepsbehandeling wordt geprioriteerd waar mogelijk.

Op dit moment hebben we concreet een plek voor de poliklinieken ADHD/Somatiek&Psyche/Seksuologie (8 tot 12 uur), Eetstoornissen (8 uur) en een plek voor team persoonlijkheidsstoornissen-deeltijd (16 uur). Maar als jouw voorkeur ligt bij een ander team gaan we ook graag met je in gesprek! PsyQ-Groningen kent een psychiater-beraad en met elkaar leggen we steeds de puzzel, ook als iemand tijdelijk uitvalt; er is ook ruimte voor het af en toe wisselen van team als dat je wens is.

Lees hier meer over PsyQ Groningen.

Zo maak jij het verschil

 • In samenspraak met de patiënt en zijn of haar naasten stel je behandelplannen op. Je overlegt met deelnemers rond de zorg en leefomgeving van je patiënt, zoals de familie, buren en buurt, politie, thuiszorg, huisarts enzovoort.
 • Je adviseert binnen het multidisciplinaire team over complexe problematiek tijdens de behandelingen.
 • Je verricht psychiatrisch onderzoek en farmacotherapie ten behoeve van de behandeling.
 • In samenhang met ketenpartners draag je bij aan ontwikkelingen en innovaties binnen het team en desgewenst draag je bij aan scholing, wetenschappelijk onderzoek en beleid.

“Uitdaging en diversiteit maken mijn werk zo leuk.”

Rogier Hoenders kwam twintig jaar geleden als geneeskunde student binnen bij Lentis. Hij is als basisarts begonnen, maar werkt nu…

Dit krijg je van ons

Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. De groep psychiaters binnen PsyQ-Groningen verwelkomen je in de gezamenlijke intervisie en zijn beschikbaar voor overleg. In het kader van het “op- en afschalen” werk je ook samen met de psychiaters van de kliniek en het Intensive Home Treatment-team (IHT).

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 6.050,- tot maximaal € 10.376,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in de Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.  
 • Een IFMS-regeling en een budget persoonlijke kosten Medisch Specialisten (AMS) van maximaal € 5.500,- per kalenderjaar bij een 36-urige werkweek.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Dit zoeken we in jou

Als psychiater kun je goed samenwerken en ben je stressbestendig en schuw je je verantwoordelijkheid niet. Je kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en situaties die zich voor kunnen doen. Je bent communicatief sterk: je drukt je helder uit in de gesprekken met (naasten van) de patiënt en in de behandelplannen die je opstelt. 

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot psychiater met BIG registratie;
 • een geldige AGB code of bent bereid deze aan te vragen;
 • registratie in het register RGS psychiater;
 • kennis van de overige specialismen en disciplines binnen de geestelijke gezondheidszorg;
 • de beschikbaarheid om deel te nemen aan de Lentis Crisisdienst;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Fimmy Wezeman, inhoudelijke teamleider (ADHD) of Miranda Remkes, algemeen teamleider, via 050 - 522 33 44 of met Gerard Horstink, algemeen teamleider persoonlijkheidsproblematiek, via 06 - 20134624.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij PsyQ het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteren kan doorlopend via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie via 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!