Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

Psychiater
De uren bespreken wij graag met jou zodat ze zijn afgestemd op goede balans tussen werk en privé.

Wat is FACT Westerkwartier, wie zijn wij? 

FACT betekent Flexible Assertive Community Treatment. FACT Westerkwartier hoort net als 5 andere FACT teams bij FACT Groningen (stad) en deze teams onderscheiden zich door samenwerken: het zijn gedreven en betrokken teams. De teams helpen, ondersteunen en inspireren elkaar. Er wordt gewerkt in ambulante teams met verschillende specialisme aan boord, zoals een GZ’er, een VS’er, een SPV’er, meerdere verpleegkundige en een secretaresse. Onze doelgroep heeft te maken met psychotische stoornissen en andere langdurige psychiatrische aandoeningen, regelmatig in combinatie met verslavingsproblemen. De behandeling en begeleiding vinden veelal plaats in de eigen omgeving van de cliënt. In de praktijk betekent dit dat je naast direct patiëntencontact samenwerkt in een team van psychiaters. Zo komen alle psychiaters één keer per maand samen voor het psychiaterberaad. Je kunt je collega’s altijd aanspreken voor advies, ondersteuning of om goede ideeën te delen.

Maar wat maakt het werken bij Lentis/FACT bijzonder?

Jan Pronk, psychiater bij FACT Zuid vertelt: “Werken bij FACT is bijzonder afwisselend. Je komt terecht in een enthousiast multidisciplinair team.”

Titia Spijkerman, psychiater bij FACT Centrum vult aan: “Het werk is dynamisch en gevarieerd. Een werkdag kan anders verlopen dan ’s morgens gedacht. Het werken in teamverband houdt je scherp en is ook heel gezellig.”

Dit ga je doen als psychiater bij FACT Westerkwartier

Je werkt samen in een multidisciplinair team. Je ziet veel verschillende ziektebeelden die op complexe wijze in het leven van mensen verweven zijn. Je werkt op het snijvlak van de psychiatrie met het sociale en juridische domein. Verder:

  • Stel je behandelplannen op in samenwerking met patiënt en zijn/haar systeem;

  • Verricht je psychiatrisch onderzoek en farmacotherapie ten behoeve van de behandeling;

  • Coach en superviseer je behandelaren, je team en superviseer je verpleegkundig specialisten;

  • Overleg je met deelnemers rond de zorg en leefomgeving van de cliënt zoals; familie, buren en buurt, thuiszorg, huisarts, andere instellingen;

  • Adviseer je over complexe problematiek tijdens de behandelingen;

  • Draag je in samenwerking met je collega psychiaters zorg voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat.

Ben jij de psychiater die wij zoeken?

Als psychiater ben je bij ons meer dan welkom. Ben je net klaar met je studie of al jarenlang werkzaam in de psychiatrie? We kunnen jouw kennis en ervaring goed gebruiken voor het verbeteren van het functioneren van patiënten. Bovendien sta je klaar voor collega psychiaters en regie behandelaren voor onderlinge waarneming en overstijgende vragen. Nog iets, je vindt het geen probleem om mee te draaien in de crisisdienst. Daar voeg jij aan toe: 

  • Een afgeronde opleiding tot psychiater en een BIG-registratie;

  • De uren bepalen wij graag in overleg;

  • Ben je in het bezit van rijbewijs B.

Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 02-10-2022

Meer weten?

Neem contact met mij op. Ik vertel je graag meer over deze vacature.

Jildou Bles