Voor het Autisme Team Noord-Nederland (ATN) zijn we op zoek naar een psychiater voor onze locaties in Groningen en/of Drachten. We gaan graag met jou in overleg over jouw inzetbaarheid op deze locaties. Als psychiater:

 • heb je een centrale rol in hoog specialistische diagnostiek en behandeling;
 • kom je te werken in een hecht, actief en betrokken team met een hoge zelfredzaamheid;
 • werk je multidisciplinair samen met ruimte om behandelingen op maat vorm te geven;
 • draag je bij aan topklinische zorg op een afdeling waar praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek wordt gecombineerd met zorg. 

Daarom is ATN de plek voor jou

Jonx, onderdeel van Lentis, biedt naast systeemgerichte kinder- en jeugdpsychiatrie tot 18 jaar ook autismezorg gedurende de gehele levensloop. De focus ligt op het bevorderen en optimaliseren van het ontwikkelingspotentieel van cliënten, gezinnen en naastbetrokkenen. Daarnaast kijken we naar en behandelen we onderliggende problematiek en co-morbiditeit. De afdeling heeft drie behandelteams: een volwassenenteam, een kinder- en jeugdteam en een Autreach-team. Bij ATN blijf je holistisch kijken en probeer je problemen van het individu in interactie met de omgeving te begrijpen. Je biedt de juiste zorgoplossingen volgens de richtlijnen en evidence based. Is er volgens jou meer nodig? Dan krijg je de ruimte om creatief na te denken over behandelmogelijkheden op maat.

Lees meer over ATN Groningen en ATN Friesland.

Zo maak jij het verschil

 • Je werkt samen met in- en externe collega’s en samenwerkingspartners, zoals scholen, onderzoekers en andere zorgverleners.
 • Je levert een bijdrage aan het behoud en ontwikkeling van de topklinische zorg.
 • Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en vervult een coördinerende rol als regiebehandelaar in het behandeltraject.
 • Je voert diverse vormen van behandeling uit met daarbij aandacht voor somatiek en leefstijl, maar ook voor de sociale en maatschappelijke context. Ook psychotherapeutische behandelingen behoren tot de mogelijkheden.
 • Je bent verantwoordelijk voor het behandelplan waardoor de continuïteit en kwaliteit van de zorg wordt gewaarborgd. Je coacht en superviseert de behandelaren binnen onze teams.
 • Je draagt actief bij aan innovatie en ontwikkeling van het zorgprogramma en de afdeling.
 • Je neemt deel aan de Spoed voor Jeugd-crisisdienst.

“Uitdaging en diversiteit maken mijn werk zo leuk.”

Rogier Hoenders kwam twintig jaar geleden als geneeskunde student binnen bij Lentis. Hij is als basisarts begonnen, maar werkt nu…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 6.050,- tot maximaal € 10.376,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in de Salarisschaal Medisch Specialisten volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer. 
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • Een IFMS-regeling en een budget persoonlijke kosten Medisch Specialisten (AMS) van circa € 5.500,- per kalenderjaar naar rato van het dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega's over het team

“Samen zijn we er voor elkaar en creëren we een omgeving waarin humor, diversiteit en autonomie de boventoon voert. Binnen ons team staan ontwikkeling en innovatie centraal waarbij we wetenschappelijk onderzoek direct in de praktijk brengen! We leiden op en stimuleren elkaar om te groeien. In ons team is het prettig samenwerken met korte lijnen. Dit zorgt voor vlotte communicatie en een fijne werksfeer.”

Wil je meer weten over werken bij Jonx? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Als psychiater draag je verantwoordelijkheid voor complexe trajecten waarin je samenwerkt met het multidisciplinaire team. Je hebt affiniteit met de doelgroep én met hoog specialistische zorg.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot (kinder- en jeugd)psychiater met een BIG registratie.
 • een AGB-code of de bereidheid deze aan te vragen;
 • bij voorkeur enkele jaren ervaring in de psychiatrie;
 • registratie in het register RGS psychiater;
 • interesse in het brede zorgveld van de (kinder- en jeugd)psychiatrie;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons aan aanvraaglink bij indiensttreding.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Je kunt contact opnemen met Tony van Eeden, teamleider algemene zaken ATN Groningen, via  06 - 45110855 of Wilma de Groot, teamleider algemene zaken ATN Friesland, via 06 - 20956303.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Jonx het verschil maken? Mooi. We zijn benieuwd naar je. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of .

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!