Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

Doelgroep Ouderenpsychiatrie

Mensen van 67 jaar en ouder met psychiatrische klachten kunnen terecht bij Lentis Ouderen-psychiatrie in de gehele provincie Groningen. Vaak zijn er meerdere problemen en aandoeningen tegelijk. Dat kunnen naast psychische en lichamelijke problemen en aandoeningen ook beginnende geheugenproblemen zijn. Deze oudere doelgroep heeft een grotere mate van kwetsbaarheid, ofwel ‘frailty’. Dit is een verhoogde gevoeligheid voor stressoren die samengaat met een afname van het vermogen om de balans te behouden. Kleine verstoringen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ernstige gezondheidsproblemen en functiebeperkingen. Dit alles vraagt specifieke kennis en ervaring. Daar ligt onze specialiteit. Jongere mensen bij wie eveneens sprake is van meerdere problemen en frailty zijn soms ook beter op hun plek bij deze specialistische vorm van zorg.

Psychiater (24 tot 36 uur)

Vanwege het vertrek van 1 van de 2 psychiaters binnen het team Ambulante Ouderenpsychiatrie Oost Groningen zoeken wij naar een nieuwe collega die ons team wil komen versterken.

Wat ga je doen?

Als psychiater bij Lentis ben je iemand die van haar/zijn vak houdt. Je werk is gericht op herstel en, als dat (nog) niet mogelijk is, op het omgaan met de gevolgen van psychiatrische problemen. Binnen Lentis komen allerlei expertises samen: van kinder- tot ouderenpsychiatrie en van basis-ggz tot zeer complexe casuïstiek, zowel ambulant als klinisch.
Werken als Psychiater bij de ambulante ouderenpsychiatrie is boeiend en dynamisch. Je maakt deel uit van een professionele werkomgeving met een multidisciplinair team van uiteenlopende expertises die, enthousiast en taakvolwassen samenwerken in een collegiaal team.

Daarnaast spreekt het je aan dat je:

 • Adviseur, coach en supervisor bent voor behandelaren en je eigen team (samen zorgen jullie voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat).
 • Een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling en uitvoering van onze persoonlijke manier van werken.
 • Als psychiater bij Lentis de mogelijkheid hebt betrokken te zijn bij onderwijs, onderzoek en innovatie dit in samenwerking met collega's en ketenpartners.
 • Verder mag kijken, (mee)denken en werken dan enkel de eigen afdeling (team- en locatie overstijgende projecten).
 • Actief bent in het contact leggen en samenwerken met collega's van andere vestigingen (versterken samenwerking, elkaar en de organisatie leren kennen en elkaar helpen ontwikkelen).
 • Als onderdeel van een team een fijne en deskundig samenwerkende collega bent.
 • Als psychiater, passend bij het percentage dienstverband mag werken met een eigen caseload.
 • Dat je deelneemt aan de 24-uurs crisisdienst, want dit hoort er bij in dit vak en vele handen maken licht werk (het kan je rooster wel eens in de war gooien en het maakt je werk misschien belastend. Maar het is belangrijk en inhoudelijk uitdagend werk. Ook biedt het je de mogelijkheid meer te doen met je expertise, waarbij je kunt terugvallen op collega's uit uiteenlopende disciplines).

Wie zoeken wij?

Jij gelooft, net als wij, dat goede zorg begint bij goed teamwork. Je deelt graag je kennis, houdt ervan om het gesprek aan te gaan met patiënten en collega's en staat open voor ontwikkeling en vernieuwing. Omdat Lentis GGZ altijd in beweging is vinden wij het fijn dat een nieuwe collega daar in mee wil denken en doen.

Verder herken je jezelf hierin:

 • Je bent geregistreerd als psychiater in het specialistenregister (BIG-register);
 • Je hebt kennis van de overige specialismen en disciplines binnen de geestelijke gezondheidszorg en houdt je vakkennis op peil door het volgen van cursussen en congressen;
 • Je kunt goed organiseren, prioriteiten stellen en zowel zelfstandig werken als in samenwerking met collega's en externe behandelaars;
 • Je bewaart overzicht, bent zorgvuldig en kalm en neemt initiatief bij complexe problemen en crisissituaties;
 • Je bent bereid om deel te nemen aan de 24-uursdienst;
 • Je kunt je goed schriftelijk en mondeling uitdrukken.
Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 30-06-2023

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Bastiaan Post