Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

Opleidingsplek verpleegkundig specialist

Wil jij net als onze collega’s Merel en Joshua starten met de opleiding tot Verpleegkundig Specialist? Lees snel hun verhalen op https://www.werkenbijlentis.nl/ervaringen/het-verhaal-van-merel/ en https://www.werkenbijlentis.nl/ervaringen/het-verhaal-van-joshua/.

Vanaf januari 2024 zijn er opleidingsplekken beschikbaar voor verpleegkundigen die in opleiding willen tot verpleegkundig specialist GGZ. We bieden de opleiding aan bij de GGZVS opleiding te Utrecht (www.ggzvs.nl). De opleiding duurt 3 jaar.

Wie zijn wij?
Lentis is een erkende praktijkinstelling voor de Master Advanced Nursing Practice (MANP). De opleiding is op HBO-masterniveau en leidt op in de opleidingsgraad Master of Science en de beroepstitel Verpleegkundig Specialist GGZ. De opleiding sluit goed aan bij verpleegkundigen:

  • die meer zelfstandigheid en invloed willen in de dagelijkse werkzaamheden en patiëntenzorg én
  • die meer willen weten over behandelmogelijkheden in de GGZ en deze vaardigheden zelf onder de knie willen krijgen.

Het leuke aan deze driejarige opleiding is dat je op drie verschillende werkplekken met diverse doelgroepen en methodieken ervaring opdoet, kortom: afwisselend en generalistisch.

Je verdiept je kennis en kunde en brengt je verpleegkundige kwaliteiten verder tot ontwikkeling. Zelfreflectie en je handelen hierop kunnen aanpassen is een essentieel onderdeel van de opleiding bij Lentis. Om je daarbij te helpen is werkbegeleiding, supervisie, coaching en leertherapie onderdeel van je opleiding.

Omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden, bieden wij ook na de opleiding een ruim scholingsbudget in het kader van een leven lang leren en de herregistratie. Voor verpleegkundig specialisten GGZ is er binnen Lentis een goed werkklimaat.

Dit ga je doen als verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios) bij Lentis
Een verpleegkundig specialist GGZ werkt als (regie)behandelaar in de patiëntenzorg, innoveert zorg, werkt mee aan onderzoek en coacht professionals. Tijdens de opleiding staan daarom drie beroepscompetenties centraal: klinisch handelen (inclusief farmacotherapie), innovatie & implementatie en wetenschappelijke kennis & onderzoek. Het ontwikkelen van een passende beroepsattitude is een rode draad door de opleiding. Het theorie onderwijs in Utrecht en het praktijkonderwijs bij Lentis sluiten goed op elkaar aan.

De opleidingsplaats is voor 32 à 36 uur per week, inclusief één dag per week theoretisch onderwijs in het landelijk opleidingscentrum GGZ-VS te Utrecht. Het praktijkleren binnen Lentis vindt plaats binnen verschillende clusters, in ambulante en klinische settingen. Je werkt samen op met een verpleegkundig specialist GGZ.

De opleider stelt het opleidingstraject samen met je op welke gebaseerd op jouw voorkeur, ervaring en interesse.

Ben jij de VIOS die wij zoeken?
Heb jij als verpleegkundige ervaring binnen de GGZ en wil jij je graag verder ontwikkelen? Om voor dit traject in aanmerking te komen, dien je te voldoen aan onderstaande toelatingseisen:

  • Je bent geregistreerd als verpleegkundige artikel 3 in het BIG-register;
  • Je beschikt over het diploma HBO-Verpleegkunde of MBO-Verpleegkunde aangevuld met een diploma van een relevante en recente beroepsgerichte vervolgopleiding op HBO-niveau (Bachelor SPH/MWD of Psychologie). Indien je inservice bent opgeleid is er aanvullend een assessment vereist;
  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring (minimaal 0.8 FTE) als verpleegkundige in de GGZ;
  • Je functioneert bovengemiddeld HBO niveau, aangetoond met bewijsstukken op basis van de CanMeds;
  • Je beheerst (passief) de Engelse taal;
  • Je beschikt over een geldig rijbewijs B.

De sollicitatieprocedure en benodigde stukken kun je lezen via de link Solliciteren GGZ-VS – Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkundig Specialist Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkundig Specialist (ggzvs.nl)
Meer informatie over de opleiding is beschikbaar via de link https://ggzvs.nl/de-opleiding/wat-doen-we/over-de-opleiding/

Wij hebben veel te bieden
De opleiding start in januari 2024. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. Inschaling gedurende de opleiding is in FWG 60. De studiekosten worden volledig vergoed eveneens als de reiskosten naar Utrecht op basis van openbaar vervoer. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van de opleiding.

Ons streven is om bij een positieve afronding van de opleiding met jou een langdurige samenwerking aan te gaan in de functie van verpleegkundig specialist.

Informatie over de opleiding is beschikbaar op de website www.ggzvs.nl, daar vind je ook de complete aanmeld- en selectieprocedure.

Interne kandidaten kunnen ook meer informatie vinden op Lentisnet.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!
Wij bieden jou een interessante opleidingsmogelijkheid met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast willen wij graag dat je deel komt uitmaken van ons team bij Lentis!

Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Wouter Obelink, vepleegkundig specialist via 06-15964031.

Meer weten over het werken bij Lentis als verpleegkundig specialist? Bekijk dan eens het volgende filmpje van Idelette: https://youtu.be/pg9UcCHpQ4Q

Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 06-06-2023

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Wouter Obelink