Ga snel naar
- Afdeling: PsyQ
- Standplaats: Groningen
- Fulltime/parttime: 24 – 36 uur
- Salaris: € 4.468,- – € 6.973,-
- Dienstverband: vast contract
- Startdatum: in overleg
Als klinisch psycholoog..
- werk je met een uitdagende, gevarieerde doelgroep;
- draag je actief bij aan innovatie, implementatie en ontwikkeling van het zorgprogramma en de afdeling;
- krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en bouw je mee aan de verdere ontwikkeling van het team.
Daarom is PsyQ de plek voor jou
Als enige instelling in het noorden van het land beschikken we over een kliniek voor eetstoornissen. Hier helpen we patiënten die een tijd intensieve behandeling nodig hebben in hun worsteling met een ernstige en complexe eetstoornis. In de meeste gevallen betreft het patiënten met ernstige anorexia of boulimia nervosa. Naast de eetstoornis is er vaak sprake van co-morbiditeit. We bieden zorg voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder. De kliniek heeft 9 bedden en een noodbed.
Als klinisch psycholoog komt jij dus te werken op een unieke plek waarbij je specialistische behandelingen geeft aan onze patiënten. In de kliniek werk je samen met een enthousiast team van o.a. een psychiater, gz-psychologen, vaktherapeuten en basispsychologen waarvan een ieder vanuit zijn of haar deskundigheid een bijdrage levert aan het totaal van het behandelaanbod.
De opgenomen patiënten verblijven door de week in de kliniek, ze gaan in de weekenden naar huis, om het geleerde in de praktijk te brengen. Onder het motto – zo kort als kan en zolang als nodig -, verblijven patiënten minimaal 6 weken tot 6 maanden in de kliniek.
Zo maak jij het verschil
- Je werkt als behandelcoördinator in de kliniek voor eetstoornissen ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor het behandeltraject van cliënten en geef je inhoudelijke aansturing aan het multidisciplinaire team. Dit onderdeel van de baan is 24 uur per week.
- Je bent verantwoordelijk voor het indiceren van een opname, het geven van individuele en groepstherapieën.
- Je bent de coördinerende schakel tussen patiënt, team en externe partijen. Je draagt zorg voor het gezond houden van het groepsklimaat.
- Er is afstemming nodig om een eenduidige behandellijn uit te zetten. Jij zorgt ervoor dat de behandeling consistent wordt uitgezet in het behandelteam.
- Het is bij deze behandelgroep zeer belangrijk dat men kan reflecteren op overdrachts- en tegenoverdracht- fenomenen binnen de groep en in het behandelteam.
- Het voorkomen en hanteren van crisis is een wezenlijk onderdeel van deze behandeling. Je moet affiniteit hebben met crisis en snel een risicotaxatie kunnen doen, overleggen en handelen.
- Daarnaast werk je in het ambulante gedeelte van team eetstoornissen. Hierbij is ruimte voor je eigen voorkeur qua behandelmethode, afhankelijk van je wensen (CGT/psychotherapie, EMDR, systeemtherapie).