Voor de afdeling vastgoed zijn wij op zoek naar een hoofd beheer en onderhoud vanaf oktober 2024. Je komt te werken op een afdeling die zich binnen Lentis profileert als een gewaardeerde, goede en betrouwbare partner. Als hoofd beheer en onderhoud:

 • ga je een enthousiast, betrokken en betrouwbaar team aansturen;
 • ben je verantwoordelijk voor een onderdeel van de vastgoedportefeuille;
 • lever je een bijdrage aan het vastgoedbeleid op tactisch en strategisch niveau.

Daarom is Lentis de plek voor jou

De afdeling waar jij komt werken is verantwoordelijk voor de vastgoedportefeuille van het Lentis concern. Deze portefeuille is divers en bestaat uit circa 140.000 vierkante meter verdeeld over circa 110 objecten. Het betreft zowel gebouwen in eigendom als gebouwen die gehuurd worden van huisvestigingspartners. Jouw afdeling bestaat uit een leuke groep collega’s waar een prettige werksfeer heerst. Omdat het een klein team is, zijn de lijnen kort en is iedereen toegankelijk.

Vastgoed adviseert met kennis van zaken en streeft naar tevreden gebruikers van het vastgoed. Dit zijn zowel in- als externe partijen waaraan vastgoed wordt verhuurd. Het beheer en zorg voor uitvoeren van onderhoud gebeurt vanuit een eigenarenperspectief. Het streven van de afdeling vastgoed is het leveren van een bijdrage aan de zorginhoudelijke en financiële doelstellingen van de Lentis organisatie.

Wat ga je doen?

 • Je stuurt de medewerkers van de afdeling beheer en onderhoud aan. Je regisseert de werkzaamheden binnen dit onderdeel.
 • Je bent (budget)verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de vastgoedportefeuille en monitort de uitvoering van het werk. Dit betreft zowel het correctief, preventief als vervangingsonderhoud.
 • Samen met de afdeling inkoop besteed je diensten en/of werkzaamheden uit en zie je toe op de kwaliteit van de uitbestede werkzaamheden.
 • Voor de contracten met betrekking tot het onderhoud en beheer van de gebouwen van Lentis ben je contracteigenaar.
 • Binnen het vastgoeddomein leid je projecten waarbij meerdere partijen betrokken zijn en stel je projectplannen op. Hierin heb jij een budget beherende rol.
 • Je ziet mogelijkheden tot procesverbeteringen in het beheer en onderhoud van de vastgoedportefeuille en initieert optimalisatietrajecten. Je werkt hierbij nauw samen met andere ondersteunende diensten zoals de frontoffice en ICT.
 • Samen met de vastgoedbeheerders stel je het (meerjaren)onderhoudsplan op en vertaalt dit naar jaaronderhoudsplannen en begrotingen, die in lijn zijn met het strategisch portefeuilleplan.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het verduurzamen van de vastgoedportefeuille en de hiervoor benodigde (vervangings)investeringen.
 • Als hoofd beheer en onderhoud neem je deel aan het MT vastgoed en ben je sparringpartner voor de manager vastgoed en de vastgoedbeheerders.
 • Je bent beschikbaar voor het doen van 2e lijn bereikbaarheidsdiensten.

"Je moet jezelf vooral faciliterend opstellen."

In de zomer van 2022 gooide Jeroen Noot het roer om. Na ruim 17 jaar in de telecomsector te hebben…

Dit krijg je van ons

 • Een contract voor de duur van een jaar met zicht op omzetting naar een vast dienstverband. Je wordt benoemd in de functie van Medewerker vastgoed F.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in FWG 60 volgens de cao GGZ (€ 3.541 - € 5.335).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Met jouw vaardigheden en overtuigingskracht ben je in staat effectief te regisseren en organiseren. Je bent benaderbaar en plezierig en correct in de omgang met mensen. Met jouw tact, betrokkenheid en communicatieve vaardigheden kun je je helder uitdrukken in gesprekken en overtuigen. Daarnaast kijk je vooruit, onderneem je tijdig passende acties en neem je hiervoor ook je verantwoordelijkheid.

Verder heb je:

 • een relevante afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met een post-hbo-opleiding;
 • meerdere jaren werkervaring en bij voorkeur kennis van Topdesk en Oprognose;
 • kennis van de geldende wet- en regelgeving in jouw vakgebied.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Tom Pieters, manager vastgoed, via 06 – 51072573 of t.pieters@lentis.nl.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag je sollicitatie voor 24 juni. Neem voor vragen over het proces contact met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie, via 06 – 57583974 of 050 – 409 78 78.

 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 3 juli. Houd hier alvast rekening mee in jouw agenda.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!