Voor het FACT team in Hoogezand zijn wij op zoek naar een hbo verpleegkundige. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Binnen ons team is het motto; we doen het samen. Als hbo verpleegkundige:

 • heb jij een eigen caseload met cliënten en lever je een constructieve bijdrage aan de behandeling;
 • behandel en begeleid je cliënten met ernstige psychiatrische problematiek;
 • werk je ambulant op een dynamische en uitdagende afdeling binnen een multidisciplinair team;
 • krijg je de ruimte om nieuwe ideeën in te brengen en te ontwikkelen.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Bij FACT Hoogezand richten wij ons op de cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Jouw werkgebied is Hoogezand en omstreken, waar je ambulant of op het kantoor aan de slag gaat. Je komt te werken in een team van ongeveer 14 collega’s met onder andere een verpleegkundig specialist, hbo verpleegkundigen, spv-en, secretaresses, een psychiater en een GZ psycholoog. Onze uitgangspunten zijn de herstel ondersteunende zorg en de positieve gezondheid. In het team vinden we het belangrijk dat we er voor elkaar zijn en waar nodig elkaar ondersteunen. We hebben dan ook een gedeelde verantwoordelijkheid als het gaat om de zorg van onze cliënten.

Lees meer over FACT Hoogezand.

Zo maak jij het verschil

 • Je signaleert en observeert ten behoeve van behandeling en schrijft signalerings- en crisisplannen met de patiënten en diens naasten.
 • Je bewaakt en geeft vorm aan het behandelklimaat binnen de afdeling.
 • Je formuleert en voert behandeling op basis van het behandelplan.
 • Je bent veelvuldig in overleg met ketenpartners rond de zorg en leefomgeving van de cliënt (familie, buren en buurt, politie, thuiszorg en andere instellingen).
 • Je draag bij aan de ontwikkeling van het team.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de cao GGZ (€2.737 - €4.263). Je wordt benoemd in de functie van gedifferentieerd verpleegkundige.  
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.  

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Heb jij een warm hart voor de volwassenpsychiatrie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je bent enthousiast en kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Jij kijkt vooruit en onderneemt tijdig actie, hierbij neem je jouw verantwoordelijkheid. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt. En vind je het leuk om deel te nemen aan werk- en projectgroepen en stagiaires en/of leerlingen te begeleiden? Ga je gang!

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding hbo-verpleegkunde en bij voorkeur enige relevante werkervaring;
 • een BIG registratie en een AGB code of bent bereidt deze aan te vragen;
 • affiniteit met de EPA doelgroep;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Enthousiast of meer weten?

Wil jij de sfeer proeven bij FACT Hoogezand of heb je nog vragen? Je kunt bellen met Chris Mulder, teamleider, via 06 - 511 784 62

Weet je al zeker dat jij onderdeel wil worden van dit team en past deze manier van werken bij jou? Solliciteer dan voor 3 juni 2024 via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving en selectie, via 06 – 451 687 25 of 050 - 409 7878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.

 

 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!