Voor de afdeling high intensive care (H-IC) zijn wij op zoek naar een verpleegkundige. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als verpleegkundige:

 • kom je te werken in een multidisciplinair team in de kliniek, waarin iedereen vanuit zijn eigen expertise bijdraagt aan een gezamenlijk doel;
 • kom je te werken in het centrum van de prachtige stad Groningen;
 • krijg jij de mogelijkheid om veel ervaring op te doen binnen de psychiatrie.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Als verpleegkundige binnen de H-IC van Lentis GGZ verleen jij hoog intensieve zorg aan mensen die verkeren in een ernstige psychiatrische crisis, waarbij de behandeling gericht is op het stabiliseren van de crisis en het voorkomen van (verdere) psychiatrische decompensatie. Door de diversiteit van verschillende ziektebeelden verloopt elke dag erg divers en verreist elke situatie een andere benadering. De begeleiding, ondersteuning en sturing wordt bepaald passend bij het toestandsbeeld van de patiënt, waarbij een omgeving gecreëerd wordt gericht op veiligheid en bescherming gecombineerd met respectvolle zorg en begeleiding. De H-IC heeft sinds eind 2023 het CCAF-keurmerk.

Lees meer over de kliniek in Groningen

Zo maak jij het verschil

 • Je verleent de patiënt zorg en begeleiding in crisissituaties waarbij sprake is van hoog intensieve zorg in de minst restrictieve omgeving, waarbij ons streven is om zo min mogelijk vrijheid beperkende maatregelen toe te passen.
 • Jij bepaalt de begeleiding, passend bij het toestandsbeeld van de patiënt. Dit doe jij door in samenwerking met jouw collega's een planning te maken voor de dienst.
 • Je bent op je best in onverwachte en uitdagende situaties. Je kunt goed met weerstand omgaan en dit ombuigen met passende interventies zoals presentie, verbindende en de-escalerende gesprekstechnieken.
 • Het maken van risicotaxaties en daarop passende interventies inzetten vanuit een opgesteld signalering en-/of crisisplan is een dagelijks onderdeel van je werk.
 • Je werkt graag samen in een multidisciplinair team en bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen en dit bespreekbaar te maken. Feedback geven en ontvangen is voor jou vanzelfsprekend en dit doe je op een prettige manier.
 • Jij denkt graag in uitdagingen in plaats van in problemen, ook op momenten dat het tegen zit.
 • Je kunt gemakkelijk schakelen in de veranderende omgeving van de GGZ. ‘State of art’ werken is iets wat goed bij je past.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een contract voor de duur van 1 jaar met de intentie om deze om te zetten naar een vaste aanstelling. Je wordt benoemd in de functie van gedifferentieerd verpleegkundige.    
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.737,- tot maximaal € 4.263,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • Een eenmalig uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Heb jij een warm hart voor de volwassenpsychiatrie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je bent enthousiast en kunt gemakkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. Jij kijkt vooruit en onderneemt tijdig actie, hierbij neem je jouw verantwoordelijkheid. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding hbo-verpleegkunde;
 • een BIG registratie en een AGB code of bent bereidt deze aan te vragen;
 • een BHV diploma, of bent bereidt deze te behalen;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Sabine Kramer, teammanager kliniek Groningen via 06 – 82058381. 

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving en selectie via 06 – 51751057 of 050 – 409 7878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!