Voor het Centrum Integrale Psychiatrie zijn wij per direct op zoek naar een hbo-verpleegkundige (24- 32 uur). Het team werkt nauw samen, waardoor er diverse gespecialiseerde zorg geboden kan worden. Als hbo-verpleegkundige:

 • krijg je bij ons meteen een vast contract;
 • ga je werken in een team bestaande uit specialisten en generalisten;
 • krijg je op de polikliniek te maken met co-morbiditeit en complexe diagnostiek;
 • krijg jij de ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen een fijn en gemoedelijk team van collega’s.

Daarom is CIP de plek voor jou

Het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) is een TOPGGz-gecertificeerde afdeling waar hoog specialistische zorg wordt geboden aan cliënten met langdurige en vaak complexe angst- en stemmingsstoornissen. Bij het CIP wordt gewerkt vanuit de integrale visie, waarbij er gekeken wordt naar alle aspecten die de klachten en het welzijn van de cliënt beïnvloeden. Er wordt gewerkt aan het verminderen van klachten waar mogelijk en daarnaast ook aan het vergroten van draagkracht en welzijn, met aandacht voor verwerking van trauma’s, rouw en zingeving. Het behandelaanbod bestaat uit reguliere interventies als medicatie en psychotherapie, sociaal psychiatrische behandeling in combinatie met leefstijlinterventies, kruiden en supplementen, mindfulness en compassie. 

Omdat mindfulnesstraining een belangrijk onderdeel is binnen ons zorgaanbod is certificering of (bereidheid tot) het volgen van de opleiding een pré! 

Het multidisciplinaire behandelteam bestaat onder andere uit psychiaters, (gz-/ klinisch) psychologen, (sociaal-psychiatrisch) verpleegkundigen en vaktherapeuten die samen werken aan het uitvoeren van de behandeling voor deze complexe doelgroep. Naast een behandelafdeling vindt bij het CIP ook wetenschappelijk onderzoek plaats, worden diverse opleidingen verzorgt (o.a. psychiater, psychotherapeut, verpleegkundig specialist) en biedt het CIP consultatie en advies aan professionals van Lentis en andere instellingen. 

Lees meer over het CIP                                                      

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit:     

 • je behandelt en begeleid cliënten met psychiatrische of psychosociale problemen. Ook geef je groepsbehandelingen;
 • in samenspraak met de regiebehandelaar ga je intakegesprekken voeren en een bijdrage leveren aan het opstellen en inbrengen van behandelvoorstellen;
 • je neemt deel aan het multidisciplinair overleg en levert jouw professionele bijdrage;
 • in overleg met de regiebehandelaar ben je verantwoordelijk voor dossiervoering;
 • je draagt zorg voor adequate verslaglegging en registratie;
 • je hebt contact met verwijzers, instellingen en verwanten;
 • vanuit jouw professie draag je bij aan een goed diagnostisch en behandelbeleid.                                                                      

 

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de cao GGZ (€ 2.737- € 4.263 bij een 36-urige werkweek). Je wordt benoemd in de functie van gedifferentieerd verpleegkundige.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

Je neemt graag deel aan een dynamisch team en je kunt gemakkelijk schakelen in de veranderende omgeving van de GGZ. Je zoekt de samenwerking zowel in- als extern, omdat je dit van groot belang vindt. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen en in de behandelplannen die je opstelt. Je gaat het contact met de cliënt aan, bent hierin sensitief en kunt het contact goed in stand houden. Je kan meeveren in het gesprek maar hebt tegelijkertijd ook een kritische inbreng. En een beetje humor? Daar houd jij van en je gebruikt dit in je werk.

Verder heb je:

 • een afgeronde hbo-v opleiding en ervaring op het gebied van (complexe) psychiatrische problematiek en begeleiding; 
 • een geldige BIG-registratie en AGB code.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Hermien Roelofsen, algemeen teamleider via h.roelofsen@lentis.nl of 06 – 429 426 37. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving & selectie, via 06 -57583974 of 050 –  409 78 78.

De sollicitatiegesprekken zullen in overleg met jou gepland worden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!