Voor de A-borg zijn wij per september op zoek naar een hbo-verpleegkundige voor 24 - 36 uur. Wil jij als verpleegkundige écht het verschil maken? Kom dan werken met onze bijzondere, maar ook complexe en zeer kwetsbare cliënten. Jouw werk is een unieke combinatie van psychiatrische-, somatische- en ouderenzorg.  Als hbo-verpleegkundige:

 • kom je te werken in een dynamisch en kundig team;
 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare doelgroep;
 • heb je een verantwoordelijkheid in het stabiliseren en behandelen van de vaak meervoudige complexe problematiek van de patiënten;
 • neem je deel aan werkgroepen ten aanzien van kwaliteits-thema’s.

Daarom is Lentis de plek voor jou

De ouderenopname bestaande uit een gesloten high care en een open ouderenopname. Deze vacature is op de gesloten ouderenopname afdeling. Hier is een multidisciplinair team werkzaam waarbij gewerkt wordt vanuit een gezamenlijke visie. Jij mag een bijdrage leveren aan een uniek en persoonlijk proces dat gericht is op het zo veel mogelijk bevorderen van herstel dan wel stabiliseren. En het (her)vinden van een (nieuwe) persoonlijke balans. Naast het contact dat je met je patiënten hebt zal je ook veel contacten onderhouden met familie en naasten van de patiënt. 

Wat ga je doen?

Naast de basiswerkzaamheden voer jij de volgende werkzaamheden uit: 

 • Je stelt verpleeg- en crisissignaleringsplannen op.
 • Je bespreekt deze rapportages en draagt bij aan het bepalen van het behandelplan.
 • Je begeleid, stimuleert, activeert en ondersteunt jouw cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijke en ADL-activiteiten.
 • Je fungeert als persoonlijk begeleider.
 • Het volgen van ontwikkelingen op het gebied van (ouderen)psychiatrie zoals onder andere EPA, 3e /4e  levensfaseproblematiek en HIC/ART of wil je dit ontwikkelen.
 • Je geeft nieuwe impulsen aan verhoging kwaliteit van zorg en draagt bij aan visie ontwikkeling.
 • Je neemt deel aan multi- en monodisciplinair werkoverleg.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.  
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de cao GGZ van (€ 2.737. - € 4.263,-) bij een 36-urige werkweek. Je wordt benoemd in de functie van gedifferentieerd verpleegkundige
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband. 
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid en samenwerken erg belangrijk is.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

Wij zoeken een collega die verbindend is en samen met ons wil werken aan de ontwikkeling van de afdeling. Samen met jouw collega’s heb je een verantwoordelijkheid in het stabiliseren en (mee) behandelen van de vaak meervoudige complexe problematiek van de cliënten. De behandeling op de afdeling is erop gericht de cliënten de eigen regie te laten hervinden zodat er weer ruimte komt voor herstel. Er wordt gewerkt vanuit de HIC uitgangspunten.

Verder heb je:  

 • een hbo-diploma verpleegkunde en een BIG- en AGB-registratie.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Baukje Stienstra, vestigingsmanager via 06 - 21973668 (afwezig 19 juli t/m 11 augustus). In deze periode kan je terecht bij Lucien Jerphanion, vestigingmanager algemene zaken Zuiderpaviljoen via 06 - 83201530.

Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974  of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg ingepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!