Voor de Genderpoli van Jonx zijn we op zoek naar een GZ-psycholoog. We gaan graag met jou in overleg over jouw inzetbaarheid. Als GZ-psycholoog:

 • maak je het verschil voor kinderen en jongeren met genderproblematiek;
 • ga je werken in een multidisciplinair behandelteam en treed je op als regiebehandelaar;
 • kom je te werken in een enthousiast, betrokken en ambitieus team.

Daarom is Jonx de plek voor jou

Jij bent er voor kinderen en jongeren tot 23 jaar en hun ouders en/of verzorgers. Je helpt kinderen en jongeren die veel twijfels hebben over hun genderidentiteit of het gevoel hebben dat ze in het verkeerde lichaam zitten middels specialistische diagnostiek en behandeling vanuit een systeemgerichte benadering. Jij hebt zorg en aandacht voor de algehele ontwikkeling van de jeugdige en biedt tevens behandeling voor eventuele co-morbide problematiek.

Sinds april 2024 werken we nauw samen met het UMCG en verzorgen we de indicatiestelling voor medische genderzorg voor 18- in het Noorden van het land. Voor beide partijen een nieuwe en uitdagende ontwikkeling waar we gezamenlijk de schouders onder zetten. Daarnaast werken we ook samen met het Kennis- en Zorgcentrum voor genderdysforie van het AUmc te Amsterdam, het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender te Nijmegen. Het werken in de genderzorg kan ook pionieren zijn, doordat het een dynamisch werkveld is en ontwikkelingen elkaar snel opvolgen.

Lees hier meer over de Genderpoli.

Zo maak jij het verschil

 • Je verricht intakes en psychodiagnostisch onderzoek.
 • Je beoordeelt en interpreteert psychologisch onderzoek.
 • Je gaat behandelplannen opstellen, uitvoeren en evalueren.
 • Je werkt samen met behandelaren van het Kennis- en Zorgcentrum voor genderdysforie van het VUmc en het Genderteam van het UMCG.
 • Je begeleidt psychologen en orthopedagogen.
 • Je werkt samen met gemeentelijke jeugdconsulenten, onderwijs en andere ketenpartners.
 • Actief ga je een bijdrage leveren aan innovatie, de verdere ontwikkeling van het zorgprogramma Genderzorg en de Genderpoli.
 • Je neemt deel aan de Spoed voor Jeugd-crisisdienst.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Dit krijg je van ons

Bij Jonx hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.108,- tot maximaal € 6.264,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ.
 • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een werkomgeving waar interdisciplinaire samenwerking en een positief leerklimaat de nieuwe norm zijn. We hebben een goed georganiseerde medische staf als onderdeel van een brede professionele staf.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega’s over het team

“In ons team heerst een gevoel van saamhorigheid waardoor nieuwe collega’s zich snel op hun gemak voelen. Wij kijken naar elkaar om en er is een gelijkheid op de werkvloer, ongeacht bijvoorbeeld het aantal jaren werkervaring. Wij omschrijven ons team als gedreven, stabiel, waarderend en er is genoeg ruimte voor ontwikkeling. Tot slot werken we natuurlijk ook met een leuke, complexe doelgroep. Dat maakt ons werk zo leuk!”

Wil je meer weten over werken bij Jonx? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Je vindt het een uitdaging om binnen een multidisciplinair team samen met jongeren en ouders vragen rondom genderidentiteitsontwikkeling te verhelderen en hiervoor passende behandeling te bieden. Je staat voor hulp die aansluit bij de eigen kracht van kinderen/-jeugdigen en hun gezinnen. Je hebt de attitude om in ketens van zorg jouw expertise in te brengen en beschikt over het vermogen effectief te communiceren met onze verwijzers en samenwerkingspartners. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in multidisciplinaire overleggen en gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog met een BIG-registratie;
 • een AGB-code en SKJ-registratie;
 • ervaring binnen het werkveld kinder- en jeugdpsychiatrie en de genderproblematiek;
 • een grote mate van zelfstandigheid gecombineerd met een proactieve, collegiale en cliëntgerichte instelling;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Linda Kompagne, teamleider inhoudelijke zaken via 06 – 51 53 26 33 of Susan Faay, teamleider algemene zaken via 06 - 82 06 50 16.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Jonx het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 17 juni 2024 via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milena de Jong, adviseur werving & selectie via 06 - 57 40 25 62.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!