Voor FACT Stadskanaal zijn wij op zoek naar een GZ-psycholoog. We gaan graag met jou in overleg wanneer je bij ons start. Als GZ-psycholoog..

 • werk je met een uitdagende en een gevarieerde doelgroep in je rol als regiebehandelaar;
 • draag je actief bij aan innovatie, implementatie en ontwikkeling van het zorgprogramma en de afdeling;
 • krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en bouw je mee aan de verdere ontwikkeling van het team.

Daarom is FACT Stadskanaal de plek voor jou

Bij het FACT team (Flexible Assertive Community Treatment) Stadskanaal, onderdeel van de zorggroep Volwassenenpsychiatrie van Lentis, behandelen en begeleiden wij een kwetsbare doelgroep psychiatrische cliënten, die vaak al een langere voorgeschiedenis met problemen op meerdere levensgebieden kennen. Het gaat hierbij vaak om crisisgevoelige en (soms) om zorg mijdende cliënten .

Wij bieden samenhangende diagnostiek, behandeling, begeleiding en concrete ondersteuning. Zo willen we onze cliënten helpen optimaal te functioneren naar hun eigen mogelijkheden zodat zij weer verder kunnen in het dagelijks leven en kunnen participeren als burger. De zorg en behandeling wordt ambulant verleend, in nauw overleg met de cliënten en hun omgeving. Binnen het FACT team is actief bevorderen van herstel de centrale visie, waarbij vroegtijdig herkennen van de LVB-doelgroep en het vroegtijdig behandelen van trauma’s aangemerkt zijn als belangrijke speerpunten.

Binnen het team is er sprake van een shared caseload. Hierbij is samenwerken erg belangrijk en staan collega’s waar nodig voor je klaar. Het werkgebied omvat de gemeente Stadskanaal en een groot deel van de gemeente Westerwolde (Zuid-Oost Groningen).

Lees meer over FACT Stadskanaal.

Wat ga je doen

 • In je rol als regiebehandelaar werk je actief samen met de patiënt, familie en het bredere netwerk.
 • Samen met je co-behandelaren – onder wie casemanagers, vaktherapeuten, psycholoog, een GGZ-agoog en een psychiater – ben je (mede)verantwoordelijk voor het maken, uitvoeren en evalueren van behandelplannen.
 • Je verzorgt intakes, psychologisch onderzoek, indicatiestelling, consultatie en behandeling.
 • Je helpt ons met het verder ontwikkelen van deze vorm van netwerkpsychiatrie.
 • Waar nodig draag je bij aan coaching en supervisie.
 • Je biedt (werk) begeleiding aan psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog.

"Je reflecteert heel veel op jezelf: hoe verhoud ik me tot de patiënten?"

Na tien jaar werken als docent en studieloopbaanbegeleider op de Hanzehogeschool vond Nienke Velterop dat het tijd was voor een…

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal €4.108,- tot maximaal € 6.264,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 65 volgens de cao GGZ.
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomst aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de cao GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Heb jij lef en durf jij kritisch naar jouw eigen handelen te kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij kijkt vooruit en onderneemt tijdig actie. Je durft op te schalen wanneer dit nodig is en af te schalen indien mogelijk. Verder kun je gemakkelijk schakelen tussen de verschillende werkzaamheden. 

Verder heb je:

 • een afgeronde academische opleiding psychologie en deze aangevuld met een opleiding tot GZ-psycholoog;
 • een BIG registratie als GZ-psycholoog en een geldige AGB code;
 • minimaal 3 jaar werkervaring als GZ-psycholoog;
 • een afgeronde opleiding in EMDR of je bent bereid de EMDR opleiding te volgen;                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Enthousiast of meer weten?

Wil je meer weten over deze vacature of een keer vrijblijvend kennismaken? Hiervoor kun je contact opnemen met Carien Snoeijer, teamleider FACT, via 06 – 82651726 of Lia Elenbaas, GZ-psycholoog, via 0599 – 692 112.

Weet je het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nanda Polhuijs, adviseur werving & selectie, via 06 – 45168725 of 050 – 409 7878

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!