Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

Wie zijn wij?

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA (Forensisch Psychiatrische Afdeling) Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek en trauma gerelateerde problematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden.

De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, die een verhoogd risico hebben op het (opnieuw) plegen van een delict. De FPA biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan een groot deel een strafrechtelijke titel heeft. De FPA is volop in ontwikkeling qua methodisch en forensisch scherp werken. Sinds oktober 2022 doen we dat binnen geactualiseerde therapeutische milieus waardoor er gericht en specialistische zorg geboden kan worden binnen gesloten en besloten behandelunits.

De delict preventieve behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij.

Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur, oefenen en herstel.
De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal binnen de kaders van het risicomanagement. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leer- en behandeldoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor diens behandeling.

Wie zoeken wij?

Ten behoeve van de FPA Zuidlaren zijn wij op zoek naar een gezondheidszorgpsycholoog voor 28 tot 32 uren per week.

Je hebt een afgeronde opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en een BIG registratie is vereist.
Enige jaren relevante werkervaring, zeker forensisch, is een pré. Vooral belangrijk is dat je stevig in je schoenen staat en dat je past in ons team. Samen met je collega's neem je een actieve rol in de verdere ontwikkeling van de kliniek en in het bijzonder van het therapeutische milieu waar je aan gekoppeld wordt als regiebehandelaar.
Je maakt gemakkelijk contact maakt, bent enthousiast, verbindend en initiatiefrijk. De FPA is een dynamische werkplek waar de kracht zit in multidisciplinair werken: je kunt je vinden in deze visie en vanuit een overstijgende en coördinerende rol zet je je collega's en de patiënt in hun kracht.

Dit ga je doen

  • Vorm en inhoud geven aan het regiebehandelaarschap en risicomanagement;
  • Het verder coördineren en invulling geven aan de therapeutische milieus binnen de FPA;
  • Het verrichten van intakes, opnames en psychodiagnostisch onderzoek;
  • Behandelplannen opstellen, uitvoeren en evalueren;
  • Participatie in een multidisciplinair behandelteam;
  • Het uitvoeren van psychologische behandelingen;
  • Meedenken in werkgroepen gericht op verbetering van kwaliteit en processen;
  • Begeleiden van psychologen/ orthopedagogen die onder jouw supervisie behandeling bieden of (delict) diagnostiek uitvoeren.
Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 08-10-2023

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Margot Valentijn