Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

 • Standplaats: Heymanscentrum, Groningen
 • Uren: in overleg
 • Salaris: € 5.939,98 – € 9.256,21 – FWG 75
 • Dienstverband: Vast contract

Ben je eigenzinnig, kritisch, loyaal, gezellig en betrokken, dan zou Dignis heel goed bij je kunnen passen! En zoek je als specialist ouderengeneeskunde meer uitdaging naast je werk op de afdeling en hou je ervan om samen met de organisatie de kwaliteit van zorg te verbeteren? Dan lijkt deze vacature op je lijf geschreven! Als eerste geneeskundige combineer je je werk met die van specialist ouderengeneeskunde en ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de medische zorg en het medische beleid. Naast advies en beleid houd je je onder andere bezig met zorginnovatie en kennisoverdracht en vervul je een rol om samen met ketenpartners de zorg in de regio nog beter weg te zetten.
Jouw toekomstige collega aan het woord:
Hans Bruggeman, specialist ouderengeneeskunde en voorheen eerste geneeskundige:
“Dignis is een geweldige organisatie die flink aan het ontwikkelen is. De laatste jaren hebben we veel mooie stappen gezet. Ook voor de komende tijd liggen er mooie uitdagingen op allerlei gebieden. Vooral de specialistische doelgroepen, waar Dignis zich steeds meer op richt, blijven een geweldige uitdaging. Geen enkele dag is saai en de sfeer is heel erg goed. Zoek je uitdaging en ben je een teamplayer? Kom dan zeker op gesprek.”

Als eerste geneeskundige / specialist ouderengeneeskunde – behandeldienst
Ben je voor 12 uur per week aangesteld als eerste geneeskundige. De overige uren ben je werkzaam in de functie van specialist ouderengeneeskunde

 • Ben je eindverantwoordelijk voor de (kwaliteit van) medische zorg en (de ontwikkeling van) het medisch beleid
 • Ga je aan de slag met verscheidene doelgroepen binnen de GGZ en VVT
 • Werk je individueel, maar ben je onderdeel van een multidisciplinair team dat staat te popelen om met je samen te werken.

Daarom is Dignis de plek voor jou
Binnen de medische dienst van Dignis wordt multidisciplinair behandeling geleverd aan diverse doelgroepen binnen de VVT en GGZ. We zijn werkzaam voor diverse locaties in Groningen en Drenthe. We bieden medische - en paramedische zorg en behandeling aan klinisch opgenomen cliënten en ambulante cliënten. Hierbij komen verschillende expertises samen, zoals longstay, psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, chronische somatiek, palliatieve zorg en geriatrische revalidatiezorg.
Daarnaast bieden we 1e lijn consulten aan en zijn we actief in het netwerk Stad & Ommeland. Tot slot zijn we een opleidingshuis voor specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen en verpleegkundig specialist in opleiding.

Plaats in de organisatie
Voor de functie van eerste geneeskundige val je direct onder Raad van Bestuur. De manager van de behandeldienst is jouw direct leidinggevende voor jouw rol als specialist ouderengeneeskunde. De standplaats in het Heymanscentrum in Groningen. Optioneel werk je op verschillende locaties in Groningen en Noord-Drenthe.

Zo maak jij het verschil
Samen met jouw collega's draag je zorg voor medische diagnostiek, behandeling en begeleiding van cliënten. Je bent eindverantwoordelijk voor multidisciplinair opgestelde zorgleefplannen, je levert een bijdrage aan multidisciplinaire besprekingen en overlegt met de (familieleden van de) cliënten/bewoners. Verder zijn jouw taken:

 • Intakes, onderzoek, diagnostiek, behandeling en medicatiebegeleiding
 • Je borgt en houdt toezicht op de naleving van wet- en regelgeving op geneeskundig gebied binnen Dignis. Je signaleert wijzigingen in wet- en regelgeving en implementeert deze in de organisatie
 • Verwijzen van cliënten voor een specialistische behandeling
 • Een bijdrage leveren aan kwaliteitsontwikkeling van de zorg en innovatie op medisch/zorginhoudelijk gebied
 • Deelnemen aan de 24-uursdienst (bereikbaarheids- en weekenddiensten)
 • Je hebt een consultatieve functie richting collega specialisten en overige zorgverleners rondom ouderen en/of complexe hulpvragers
 • Deelname aan relevante workshops of congressen
Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 17-03-2024

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Niessette Ridder