Later nog eens bekijken?

Mail deze vacature naar jezelf

Algemene informatie Dignis
Dignis richt zich op verzorging, verpleging en thuiszorg voor ouderen met een zorgvraag op het gebied van psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, somatiek en/of revalidatie. De dienstverlening bestaat uit: dagbesteding, extramurale zorg, revalidatie, verzorgd zelfstandig wonen en verpleeghuiszorg. De focus ligt op complexe verpleeghuiszorg, thuis waar mogelijk en in de huizen waar nodig. Onze huizen liggen op 8 locaties in de stad Groningen en Noord Drenthe.

Het is de missie van Dignis om (zeer) kwetsbare ouderen met ernstige psychogeriatrische, psychiatrische en/of somatische problematiek te helpen om zoveel mogelijk hun eigen leven te blijven leiden op de wijze die zij wensen. De autonomie en vrijheid van ieder mens om zijn/haar eigenheid tot uitdrukking te brengen staat centraal. Als geen ander zijn wij in staat om juist de ouderen met een complexe zorgvraag de zorg te bieden die aansluit bij de persoonlijke behoeften en die van hun naasten.

De werkwijze van Dignis kenmerkt zich door een belevingsgerichte houding, die draait om 5 kernwaarden: Contact, vertrouwen, eigenheid, beleving en aandacht. Naleving van deze kernwaarden door iedereen in de organisatie leidt rechtstreeks tot goede professionele persoonsgerichte zorg en een goede sfeer voor iedereen, ook binnen de eigen samenwerkingsverbanden en externe contacten.

Coördinator vrijwilligerswerk Blauwbörgje en Bernlef
Bij Dignis zijn dagelijks vele vrijwilligers actief. Zij leveren een belangrijkrijke bijdrage aan een prettige woon- en leefomgeving voor de bewoners. Het vaste personeel zorgt voor de basiszorg. Vrijwilligers vervullen taken die anders nauwelijks of niet gedaan kunnen worden. Momenteel zijn er circa 500 vrijwilligers actief binnen Dignis. Wie anders dan jij kan ze vinden en binden?!

Dignis zoekt een coördinator vrijwilligerswerk voor gemiddeld 24 uur per week. Als coördinator vrijwilligerswerk voor Blauwbörgje en Bernlef werk je hoofdzakelijk vanuit locatie ’t Blauwbörgje, maar ook op locatie Bernlef. De locatiemanager van ’t Blauwbörgje is jouw eerste aanspreekpunt. Je verzorgt alle organisatorische en coördinerende werkzaamheden m.b.t. het vrijwilligerswerk. Dit doe je samen met jouw twee collega’s, één uit de regio Groningen en één uit de regio Drenthe.

Je kan goed zelfstandig werken, maar weet ook op de juiste momenten te schakelen met anderen. Binnen je functie onderhoud je niet alleen contact met de vrijwilligers zelf, maar ook met andere interne functionarissen zoals managers. Tevens ben je actief in het onderhouden van het externe netwerk. Je taken bestaan onder andere uit:

 • Opbouwen en onderhouden van een vrijwilligersbestand;
 • Het onderhouden van contacten met vrijwilligers en externe instanties;
 • Advisering en begeleiding van medewerkers en leidinggevenden m.b.t. de inzet van vrijwilligers;
 • Organiseren van vrijwilligersbijeenkomsten t.b.v. informatie-uitwisseling en deskundigheidsbevordering;
 • Bewaken van het vrijwilligersbeleid en procedures, hierover adviseer en rapporteer je aan de manager;
 • Bekendheid geven aan het vrijwilligerswerk in de ouderenzorg, onder andere door het organiseren van wervingscampagnes;
 • Verrichten van administratieve werkzaamheden zoals het registreren van persoonsgegevens van vrijwilligers en het registreren van de door vrijwilligers gemaakte onkosten;
 • Coördineren van de inzet van leerlingen m.b.t. maatschappelijke stages.

Ben jij de coördinator vrijwilligerswerk die wij zoeken?
Je hebt goede sociale antennes, dat betekent dat je makkelijk benaderbaar bent en beschikt over tact, luistervaardigheid en inlevingsvermogen. Je bent ondernemend en proactief en kan eenvoudig schakelen in de verschillende soorten contacten die je onderhoudt.

Verder is het van belang dat je:

 • In het bezit bent van minimaal een MBO-diploma niveau 4 en HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met organisatorische, coördinerende en begeleidende taken hebt;
 • Kennis en visie ten aanzien van vrijwilligerswerk in de ouderenzorg en kennis van het werkveld in de regio hebt;
 • Vakkennis onderhoudt en dus op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden bezit;
 • Een representatief voorkomen hebt, je bent het gezicht van de organisatie;
Direct solliciteren
Reageren kan tot en met 24-12-2023

Meer weten?

We staan je graag te woord! Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact met mij opnemen.

Ans Ensing