Voor Team290 zijn wij in de regio Stadskanaal per direct op zoek naar een casemanager. We verwelkomen je graag zo snel als mogelijk is. Als casemanager:

 • maak je het verschil voor kwetsbare ouderen met dementie en hun naasten in de thuissituatie;
 • krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te denken over innovaties;
 • werk je zelfstandig in een ambulante setting.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Team290 is er voor complexe casuïstiek rondom dementie waar outreachend dan wel multidisciplinaire behandeling nodig is. Dit vanwege bijvoorbeeld onbegrepen gedrag, zorgmijding met zelfverwaarlozing of overlast, systeemproblematiek met ernstig nadeel voor de betrokkenen of dementie op jonge leeftijd. Of als combinaties met (andere) stoornissen spelen. Je werkt op verwijzing van huisartsen en ziekenhuizen.

Bij Team290 werken ongeveer 60 collega’s, verdeeld over drie regio’s en tien multidisciplinaire teams. Ieder multidisciplinair team bestaat uit casemanagers, een specialist ouderengeneeskunde en (gz-)psycholoog. Daarop aansluitend worden jullie ondersteund door een administratief/logistiek team en het management. Om een goede start te kunnen maken zal er een ervaren casemanager voor je klaarstaan om jou te begeleiden gedurende jouw inwerkperiode.

Wat ga je doen?

 • Als veilig thuis wonen niet meer mogelijk is, zet jij gericht een koers uit om op maat toe te werken naar een beschermde woonsetting. Waar mogelijk via een vrijwillig traject, zo nodig via een gedwongen procedure volgens de Wet Zorg en Dwang (WZD).
 • Samen met jouw team doe je diagnostiek.
 • Op basis van het behandelplan biedt je begeleiding en steun aan het cliëntsysteem.
 • Je zoekt naar de juiste en passende inzet van zorg in contact met naaste familieleden en betrokkenen en onderhoudt de verbinding met alle betrokken professionals.
 • Je voert de regie over jouw casussen en grijpt waar nodig in of schaalt af wanneer de situatie weer stabiel is. Dit doe je in afstemming met de specialist ouderengeneeskunde en (gz-)psycholoog.

"Binnen het IHT hebben de deuren geen drempels: je kunt zo bij elkaar binnenlopen."

Evelien Meinen (1969) werkt al elf jaar met veel plezier bij Lentis. Ze heeft tien jaar bij de Crisisdienst gewerkt…

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.737,- tot maximaal € 4.263,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 50 volgens de cao GGZ. Na het behalen van de opleiding casemanagement dementie en een jaar ambulante, positief beoordeelde ervaring groei je door naar FWG 55 volgens de cao GGZ (€ 3.076 - € 4.785). Je wordt benoemd in de functie van senior gedifferentieerd verpleegkundige. 
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband (peildatum 1 juli).
 • Een prettige werksfeer waar ruimte is voor informeel contact met collega’s.

Wat betreft secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Dit zoeken we in jou

Als casemanager ben je in staat jouw werkzaamheden te prioriteren en de regie te voeren over jouw eigen werkagenda. Bij complexe situaties kun jij goed het overzicht bewaren. Naast dat je goed zelfstandig kunt werken, ben je ook een teamplayer. Je bent graag in contact met mensen en weet de verbinding te maken. Ook ben je een netwerker en weet je op verschillende niveaus te communiceren waarbij er verschillende belangen spelen. In spoedeisende situaties houd jij je hoofd koel, durf jij beslissingen te maken, de regie te pakken en waar nodig jouw multidisciplinaire collega’s te betrekken. Vind je het leuk als kartrekker, naast je rol als casemanager, bij te dragen aan het vergroten van onze expertrol in de regio? Jouw inbreng wordt zeer gewaardeerd!

Verder heb je:  

 • een afgeronde opleiding hbo-verpleegkunde;
 • een afgeronde opleiding casemanagement dementie;
 • een geldige BIG-registratie en ben je in het bezit van een AGB-code.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Rick de Koning, algemeen teamleider Team290 , via 06 - 82014845. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050 – 409 78 78.

Graag zien we voor 31 juli jouw reactie tegemoet. De sollicitatiegesprekken worden in overleg met jou gepland.  

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!