Voor het Hamrikheem zijn wij door het vertrek van één van onze collega’s op korte termijn op zoek naar een allround facilitair medewerker. We gaan graag met jou in overleg wanneer jij bij ons start. Als allround facilitair medewerker:

 • is jouw baan veelzijdig en afwisselend, dit door de verschillende diensten en werkzaamheden;
 • heb je nauw contact met jouw collega’s uit de zorg en de cliënten van deze locatie;
 • krijg je veel waardering voor jouw zinvolle werk, een fijne maaltijd is voor iedereen een belangrijk moment van de dag;
 • begeleid je vrijwilligers.

Daarom is Hamrikheem Groningen de plek voor jou

Op Hamrikheem zijn vier afdelingen, waar onze 68 bewoners begeleidt wonen. Het restaurant is onderdeel van het facilitair bedrijf. Onze bewoners komen verdeeld over twee eetmomenten hun maaltijd afnemen in het restaurant. Er kunnen eventueel maaltijden door het zorgpersoneel afgehaald worden voor bewoners die niet naar het restaurant kunnen komen.

Hoe zou jouw dag er uit kunnen zien?

Heb jij een dienst van 08:00 uur tot 14:30 uur? Dan houdt je je voornamelijk bezig met schoonmaakwerkzaamheden volgens een vastgesteld rooster. Dit zijn de openbare ruimtes van Hamrikheem  zoals; de toiletten, de kantoorruimtes, het restaurant en de activiteitenruimtes. Vanaf 10:30 uur help je mee in het restaurant. Om 11:30 uur worden de maaltijden opgediend door de kok en ga jij deze uitserveren aan de bewoners. Rond 12:00 uur ruim je op en om 12:30 uur komen de volgende groep bewoners naar het restaurant. Van 13:30 uur - 14:30 uur zijn het voornamelijk opruimwerkzaamheden in het restaurant die nog gedaan moeten worden.

Heb jij dienst van 09:00 uur tot 14:00 uur dienst? Dan start je met het controleren van de bestellingen voor de dag erna. Wanneer je het aantal bestellingen goed weet in te schatten, mag je je ook gaan bezig houden met het daadwerkelijk bestellen van de maaltijden. Halverwege de ochtend bereid je een eenvoudige soep klaar. Vervolgens ga je met de maaltijden en de desserts aan de slag. Dit door het opwarmen, klaarzetten en opdienen ervan. Vanaf 13:30 uur houdt jij je bezig met opruim- en schoonmaak werkzaamheden. 

Heb jij een dienst 08:00 uur tot 15:30 uur? Dan beheer je de hele dag de receptietelefoon en ben je verantwoordelijk voor het toelaten van o.a. bezoekers, collega’s en leveranciers. Om 9:00 uur verzorg je, op aanvraag van de bewoners, de broodrondes, dit op vaste dagen in de week. Rond 10:30 uur help je mee in het restaurant en neem je de bestellingen van de bewoners op. Vanaf 11:30 uur sluit je aan bij jouw collega’s met de werkzaamheden. Zorgdragen voor de juiste HACCP registratie van die dag? Daar ben jij verantwoordelijk voor! In de middag kijken de bewoners uit naar hun post welke jij komt bezorgen.

Lees hier meer over het Hamrikheem.

Jouw toekomstige collega over het team

Ria, al 14 jaar werkzaam als facilitair medewerker bij het Hamrikheem: “Wat ons team zo uniek maakt? Wij zijn een vast, hecht en gastvrij team. We kunnen echt bouwen op elkaar! En zijn altijd blij met de extra handjes vanuit de vrijwilligerspoule. Wanneer er iemand uitvalt weten wij onderling goed de prioriteiten te stellen waardoor het belangrijkste werk gewoon door kan gaan. We kunnen wel zeggen dat wij op dat soort momenten extra flexibel zijn en de handen flink uit de mouwen weten te steken.

"Ik leer iedere dag bij, dat maakt het leuk!"

“Ik werk als managementassistente voor de manager HR. In 1997 ben ik bij een van de voorgangers van Lentis begonnen…

Dit krijg je van ons

 • Een contract voor de duur van een jaar met de intentie deze met wederzijds goedvinden om te zetten naar een vast contract. Je wordt benoemd in de functie van gastheer/-vrouw A.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 24 of FWG 25 volgens de CAO GGZ (€ 2.032 - € 2.870 bij een 36-urige werkweek).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband. 
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband. 
 • Een team waarin betrokkenheid erg belangrijk is.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega’s.

Dit zoeken we in jou

Je staat sterk in jouw schoenen want op een afdeling kunnen soms onvoorspelbare momenten plaats vinden. Omdat er best veel bewonerscontact kan zijn is het fijn wanneer je je hier niet door uit het veld laat slaan. Naast dat je van aanpakken houdt weet je goed de regie te pakken in jouw eigen werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen in drie verschillenden diensten plaatsvinden. Ook ben je bereidt in het weekend diensten te draaien. De weekendendiensten zijn van 08:00 uur/09:00 uur – 14:00 uur en vinden zo’n één keer in de twee weken plaats.

Verder heb je:

 • een afgeronde relevante opleiding op mbo-niveau 2, bij voorkeur richting facilitair;
 • kennis van HACCP-regelgevingen en hygiëne-code.

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Erik van der Velde, facilitair coördinator via 06 – 51034268. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag voor 19 juni 2024 jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Anouk Kuiken, medewerker werving en selectie via 06 - 82107701 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 21 juni in de ochtend, houdt hier alvast rekening mee.

Na het sollicitatiegesprek zou er een meeloopmoment plaats kunnen vinden. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!