Voor PsyQ Emmen zijn we per direct op zoek naar een agogisch begeleider. We gaan graag in overleg wanneer je bij ons start. Als agogisch begeleider:

 • Houd jij van pionieren in deze functie en weet jij met jouw kennis en ervaring van het zorgprestatiemodel van waarde te zijn;
 • ga je werken in een specialistisch team met fijne collega’s en een goede werksfeer;
 • werk je met een doelgroep van alle leeftijden boven de 18, en een grote variatie aan psychische klachten binnen de planbare zorg.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

Wij geloven in de kracht van verbinding met elkaar en samen de klus klaren. Bij ons is professionele ontwikkeling en persoonlijke groei een vanzelfsprekend onderdeel van het werk. Onze overtuiging is dat medewerkers het meest effectief zijn als zij persoonlijk in hun kracht staan. We voelen ons gezamenlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de hulpverlening en de financiële gezondheid van de afdeling. PsyQ Emmen is onderdeel van een grote organisatie maar kan door haar taakvolwassenheid redelijk autonoom functioneren en toch ook profiteren van de voordelen die een grote instelling biedt.

Wat ga je doen?

 • Je stroomlijnt het contact met ketenpartners in de WMO, o.a. wij-teams.
 • Je helpt cliënten op weg m.b.t. het vinden van een evenwicht in breder maatschappelijk functioneren, zoals het vinden van hulp bij financiële problemen, opvoedkundige vragen, etc.
 • Je geeft samen met collega’s groepsbehandelingen, o.a. leefstijlgroep en psycho-educatieve groepen.
 • Je draagt zorg voor een adequate verslaglegging en registratie.
 • Onder supervisie van een GZ-psycholoog beoordeel je nieuwe aanmeldingen en neem je contact op met de cliënt en/of verwijzer om de hulpvraag te verduidelijken.
 • Samen met een klinisch/gz-psycholoog verricht je psychodiagnostisch onderzoek en rapporteert hierover. Hierbij formuleer je vraagstellingen en stel je samen een testbatterij op, ten behoeve van het psychologisch onderzoek. Tijdens het onderzoek weet je door middel van observatie, gesprekken, vragenlijsten en dossieronderzoek van de patiënt aanvullende informatie te verzamelen.

Dit krijg je van ons

 • Direct een vast contract, waarbij je wordt benoemd als agogisch begeleider D.
 • Een bruto maandsalaris ingeschaald in de aanloopschaal 49 of FWG 50 volgens de CAO GGZ (€ 2.737 - € 4.263 bij een 36-urige werkweek).
 • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Qua secundaire voorwaarden heeft de CAO GGZ mooie voordelen voor jou, denk hierbij aan kortingen op verzekeringen of een fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

"Nu werk ik met mensen, dat is een enorm verschil.”

Henk van der Heide kwam als vrijwilliger van het Repair Café terecht bij Lentis. Eenmaal aan de slag op terrein…

Dit zoeken we in jou

Jij bent enthousiast en flexibel en geeft zelf input in de vormgeving van jouw baan. Je bent klantgericht en vindt de samenwerking zowel intern als extern van groot belang. Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je kan je aanpassen aan de veranderende GGZ.

Verder heb je:

 • Een hbo-diploma SPH, MWD, Social Work met uitstroomprofiel Zorg of een diploma toegepaste psychologie met een registratie als GGZ-agoog.
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring op het gebied van (complexe) psychiatrische problematiek en begeleiding.
 • Ervaring in het afnemen en interpreteren van (neuro) psychologische instrumenten. 

Enthousiast of meer weten?

Vind je het fijn om vrijblijvend kennis te maken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Marleen Gerrits, algemeen teamleider PsyQ Emmen via 0591 – 663600. Weet jij het al zeker? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Neem voor vragen over het proces contact op met Ceylan van der Staaij, adviseur werving en selectie via 06 - 57583974 of 050 – 409 78 78.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg afgestemd.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

Het sollicitatieproces

Je solliciteert via ons online formulier en ontvangt direct een bevestiging in je mailbox. Let op: deze kan in je spambox terecht komen.

We bekijken je sollicitatie zorgvuldig en je hoort uiterlijk 2 weken na de sluitingsdatum of we met elkaar in gesprek gaan.

Pas jij bij ons? Dan word je veelal telefonisch uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Als het van beide kanten goed klikt vragen wij een referentie op.

Is er van beide kanten een match? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Bij indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Over Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Heb je vragen over deze vacature?

We kunnen je alles vertellen over deze vacature en het sollicitatieproces!